Turun kaupungin työllisyyspalvelut, Työpiste ja 6Aika Osaamo -hanke järjestivät ensimmäisen Tule töihin -tapahtuman Turun VPK:n talolla 24.11.2021.

Lisätiedot:
Riina Mustonen
Hankekoordinaattori
Turun kaupunki,
p. 040 586 0362,
riina.mustonen@turku.fi

Paikalle kutsuttiin tuhat työtöntä työnhakijaa. Tapahtumassa oli mukana kymmeniä eri alojen paikallisia yrityksiä, TE-palvelut sekä oppilaitoksia. Työnhakijat saivat monipuolisen kattauksen avoimista työpaikoista ja uutta suuntaa urallaan etsivät saivat tietoa erilaisista koulutus- ja opintomahdollisuuksista.

Tapahtuma keräsi eri-ikäisiä työnhakijoita ja esittelypisteillä kävi vilkas kuhina. Yritykset ja oppilaitokset olivat tyytyväisiä tapahtumaan ja siellä saatuihin kontakteihin.

‒ Iso kiitos yrittäjille ja työnhakijoille, jotka osallistuitte tapahtumaan. Alueellamme työntekijäpula on totta monella alalla ja me teemme parhaamme omalta osaltamme, että töihin haluavat työllistyvät ja yritykset saavat tarvitsemansa tekijän, toteaa vastaava uraohjaaja Sanna Järvi.

‒ Oli ilahduttavaa huomata, kuinka suuri tarve työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamiselle Tule töihin -tapahtumassa oli. Kehitämme alueen yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä sekä tarjoamme työnhakijoille työpaikkoja ja työllistymistä edistäviä palveluita. Saimme palautetta sekä työnantajilta että -hakijoilta, että toiveita vastaavien tapahtumien järjestämiselle on myös jatkossa, kertoo hankekoordinaattori Riina Mustonen.

Työnhakijat saivat myös opastusta hakemusten ja CV:n täytössä, mahdollisuuden CV-kuvaukseen sekä neuvontaa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Tapahtumassa esiteltiin uudenlaista digitaalista työnhaun apuvälinettä, ForeAmmattia. Sillä asiakkaat saavat laajaa ja kattavaa tietoa eri ammateista, koulutuksista ja tulevaisuuden töistä.

Tapahtuman rahoittajana oli 6Aika Osaamo -hanke (ESR). 6Aika Osaamo -hankkeessa kehitetään asiakaslähtöistä työllisyyden ja yrittäjyyden edistämisen palvelukokonaisuutta.