Life in Port Arthur -yhteisötaideteos kertoo turkulaisille rakkaan kaupunginosan tarinoita julisteissa, joiden materiaali on koostettu Portsan asukkaiden valokuvista ja kertomuksista. Näyttely on esillä Kosken Leipomossa Puutarhakadulla, Kortteliravintola Arvossa sekä Puutarhakadun ja Heikkilänkadun kulman galleriaikkunassa 3.–27.12.2021.

Life in Port Arthur -teoksen on ideoinut ja koonnut luova tuottaja Katri Oksanen. Teoksen materiaaleja Oksanen keräsi kulkemalla Portsan pihoja ja koputtelemalla ovia, etsien pihojen vanhimpia asukkaita.

- Oli ihanaa saada kuulla tarinoita ja muistoja, ja saada selata henkilökohtaisia valokuva-albumeita yhdessä näiden Portsan vanhojen asukkaiden kanssa. Portsa on harvinaisen yhteisöllinen asuinalue, sen sain kokea myös teokseni materiaalia kootessa, kertoo Oksanen.

- Olen itse syntyperäinen portsalainen, juureni syvällä näissä kortteleissa. Nyt asun isoäitini ja äitini jälkeen samaa kotia Heikkilänkadulla, tässä ovessa on ollut perheemme sukunimi jo viidellä vuosikymmenellä. Portsa on satumainen paikka asua, meille portsalaisille se on kaupungin sydän, sen korttelit ja pihat täynnä kertomuksia yli sadan vuoden ajalta.

Life in Port Arthur -teoksessa Oksanen avaa kaupunginosan elämää eri vuosikymmenille sijoittuvissa kuvissa ja lähelle tulevissa, tarinallisissa teksteissä.

Julistenäyttely on esillä Kosken Leipomossa (Puutarhakatu 23), Kortteliravintola Arvossa (Puutarhakatu 34) ja Puutarhakadun ja Heikkilänkadun kulman galleriaikkunassa ajalla 3.-27.12.2021.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Life in Port Arthur -yhteisötaideteos toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Kaupunginosa/Alue: