Turun raitiotien yleissuunnitelman laadinnan yhteydessä on päätetty selvittää myös raitiotien kulkeminen Tuomiokirkontorin kautta. Tämä linjaus olisi vaihtoehto aikaisemmalle peruslinjaukselle, joka kulkee Hämeenkadun ja Uudenmaankadun liittymän kautta.

Tuomiokirkontorille suunnitellaan raitiotien linjaus ja pysäkki samalla tarkkuudella kuin peruslinjaus. Lähtökohtana on, että linja-autoliikenne kulkee jatkossakin Uudenmaankadun kautta.

Tuomiokirkontorin linjausta verrataan vaikutuksiltaan peruslinjaukseen mm. liikenteen, kaupunkikuvan, viihtyvyyden, kustannusten sekä arkeologisten kaivausten osalta.

Tuomiokirkkolinjauksen selvittämisestä on päätetty raitiotien ohjausryhmässä kaupungin pormestaristolta tulleen aloitteen pohjalta.

Raitiotien rakentaminen edellyttää perusteellisia arkeologisia kaivauksia, koska linjaukset joka tapauksessa sijaitsevat kaupungin historiallisessa ytimessä. Kaivausten ja muiden työaikaisten järjestelyjen toteuttaminen parhaalla mahdollisella tavalla edellyttää vaihtoehtojen tarkastelua.

Raitiotien vaihtoehtoinen linjaus Tuomiokirkontorilla.

 

Asiasanat: