Kupittaan vanhan aseman läheisyyteen on valmistunut uusi Kätilöpolku niminen jalankulku- ja pyörätie. Kätilöpolulle on rakennettu runkolukittavia pyörätelineitä yhteensä 176 polkupyörälle.

Kupittaan vanhan aseman läheisyyteen on valmistunut uusi Kätilöpolku niminen jalankulku- ja pyörätie. Kätilöpolku johtaa Joukahaisenkadulta Kupittaan juna-aseman laitureille ja Helsinginkadun yläpuolella olevalle Tyks T-sairaalan tontille.

Kätilöpolun nimi ja sijainti on vahvistettu 15.6.2015 voimaan tulleessa asemakaavassa, ja nyt kaavan mukainen katu on saatu toteutettua.

Kätilöpolulle on rakennettu yhteensä 88 runkolukittavaa pyörätelinettä, joihin voi pysäköidä yhteensä 176 tavallista polkupyörää.

Kupittaan aseman ympäristössä on ollut pitkään pula turvallisesta pyöräpysäköinnistä eikä olemassa olevien pyörätelineiden määrä ole vastannut suureen kysyntään. Varsinkin Tykistökadulla ja Helsinginkadun ylittävällä Kupittaansillalla on ollut paljon kaiteisiin ja tolppiin kiinnitettyjä polkupyöriä sekä jalkakäytäville huolimattomasti pysäköityjä potkulautoja.

Uuden Kätilöpolun pyöräpysäköintialueen toivotaan vähentävän pyörien ja potkulautojen pysäköintiä etenkin Kupittaansillalla. Lisäksi uudet pyörätelineet voivat helpottaa myös Medisiinassa tai Tyksissä asiointia.

Kätilöpolku on noin 5 metriä leveä ja se on kokonaisuudessaan asfalttipäällysteinen. Keskellä katua on näkövammaisia varten upotetuilla kivillä toteutettu opastus, joka johdattaa Joukahaisenkadulta asemalaitureille ja T-sairaalan tontin reunalla oleviin portaisiin.

Kätilöpolku Turun opaskartalla