Aluehallintoviraston 29.12.2021 tekemän koronarajoituksia koskevan päätöksen perusteella mm. koronapassi on poistettu käytöstä Turun kaupungin palveluissa 1.1.2022 - 15.1.2022. (päivitetty 20.1.2022).

Koronapassin noutopisteet

Ota asiointiin mukaan aina henkilöllisyystodistus sekä verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Varaa riittävästi aikaa asiointiin.

Turun kirjastojen aukioloajat:

Muut noutopisteet:

Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia:

Kaupunginsairaalan aula
Kunnallissairaalantie 20
20700 Turku
Avoinna passiasioinnille: ma - pe klo 8-12

Tartuntatautien valvonta ei enää palvele asiakkaita koronapassiasioissa. Kaikki asiointi on keskitetty Kaupunginsairaalan aulan (Kunnallissairaalantie 20) koronapassipisteelle.

Missä koronapassi ei ole käytössä?

Koronapassia ei käytetä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa tai nuorisotiloissa. Apteekeissa, kaupoissa, huoltoasemilla tms. ei myöskään edellytetä koronapassia. ​

Syynä on se, että edellä mainitut tilat ovat olennaisia tavanomaisen elämän ja lakisääteisten oikeuksien kannalta.

Koronapassi käyttöön Omakannasta

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta. Lataa passi puhelimeesi, ota passista kuvakaappaus tai tulosta passi.

Jos koronapassi ei jostain syystä muodostu oikein, ota yhteyttä eTerveyspalveuiden kautta.

Mikäli passin tulostaminen tai Omakannan käyttäminen ei onnistu, toimi seuraavalla tavalla:

Jos sinulla ei ole tulostinta tai älypuhelinta, sinulla on suomalainen henkilötunnus ja olet saanut rokotteet Suomessa ja/tai olet sairastanut koronavirusinfektion.

 • Ota mukaan verkkopankkitunnukset​ tai mobiilivarmenne, jolla pääset ​kirjautumaan Omakantaan​ ja saat apua tulostamiseen Turun kirjastoista, Kauppatorin ja Skanssin Monitoreista (ei tarvitse varata aikaa, mutta varaudu jonottamiseen).
 • Pisteet ovat avoinna palvelujen aukioloaikojen mukaisesti.

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, sinulla on suomalainen henkilötunnus ja olet saanut rokotteet Suomessa ja/tai olet sairastanut koronavirusinfektion.

 • Saat koronapassin paikan päältä Turun kaupunginsairaalan pääaulasta os. Kunnallissairaalantie 20 (ei tarvitse varata aikaa, mutta varaudu jonottamiseen).
 • Ota mukaan henkilöllisyystodistus

Jos sinulla ei ole suomalaista pysyvää henkilötunnusta, mutta olet saanut rokotteet (Suomessa TAI ulkomailla)

 • Voit asioida Turun kaupunginsairaalan pääaulan pisteessä, mutta koronapassin saamisessa voi olla viivettä. 
 • Passin saadaksesi sinulla tulee olla henkilöllisyystodistus JA tosite saaduista rokotteista, josta selviää rokotteiden antopäivämäärät, käytetty rokote ja rokotteen eränumero (Lot- tai batch-koodi)
 • HUOM! Suomessa yksityisillä lääkäriasemilla (Terveystalo, Mehiläinen, Perhelääkärit yms.) tai työterveyden kautta annetuista rokotteista sinulla tulee olla todistus josta selviää em. asiat. Turun terveysasemilla tai Satakunnantien rokotuspisteellä saadut rokotukset näkyvät järjestelmästä suoraan.
 • Ulkomailla saaduista rokotteista sinulla täytyy olla aina rokotustodistus mukanasi.

Jos sinulla ei ole suomalaista pysyvää henkilötunnusta ja olet sairastanut koronavirusinfektion

 • Voit asioida Turun kaupunginsairaalan pääaulan pisteessä, mutta koronapassin saamisessa voi olla viivettä.
 • Passin saadaksesi sinulla tulee olla mukana PCR-testin tulos, josta käy ilmi positiivinen koronatartunta ja testin ottopäivämäärä
  • Yksityisessä laboratoriossa otettuna tulos paperilla mukana.
  • Tyksissä tai terveyskeskuksen laboratorioissa otetut tulokset näkyvät tartuntatautien valvonnassa suoraan järjestelmästä.

Asut ulkomailla ja olet saanut rokotteesi Suomen ulkopuolella ja olet Suomen kansalainen

 • Soita Tartuntatautien valvontaan, p. 02 266 1143 (avoinna maanantaina klo 8-12 ja 13-15, ti-pe klo 8-12)
 • HUOM! Tartuntatautien valvonnan toimisto ja puhelin ovat pahasti ruuhkautuneita. Koronapassien saamisessa on sen vuoksi viivettä.

Ethän kuormita koronapassiasioilla terveysasemia

Koronapassin lataamiseen tai tulostamiseen liittyvissä asioissa ei tule soittaa Turun kaupungin terveysasemille, jotta terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontapuhelin ei ruuhkaudu entisestään.

Koululaiset ja opiskelijat, jotka eivät ole saaneet passia, voivat olla yhteydessä

 • koulu- tai opiskeluterveydenhuollon koronapuhelimeen, p. 02 266 1570 (ma-to klo 8–15 sekä pe 8-13) tai
 • omaan terveydenhoitajaan, josta nuori laitetaan koronarokotustodistusten tulostuslistalle ja todistus postitetaan kotiin. Jos passin saamisella on kiire, voi terveydenhoitajan kanssa sopia passin hakemisesta samalla viikolla.