Turun kaupunki ottaa koronapassin käyttöön valtaosassa kaupungin palveluista. 10.12. alkaen myös liikuntapaikoille pääsee koronapassia näyttämällä.

Lisätietoja:

Lounais-Suomen aluehallintoviranomainen (AVI) on tehnyt päätöksen uusista rajoituksista heikkenevän koronatilanteen myötä. Turun kaupungin liikuntapalvelut ottaa käyttöön koronapassin 10.12. alkaen vaihtoehtona liikuntapaikkoihin kohdistuville rajoituksille. 

Koronapassi edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta kaupungin sisäliikuntapaikoissa, Parkin kentällä sekä ohjatun toiminnan vuoroilla ulkokentillä, pois lukien huippu-urheilu, jolla tarkoitetaan kahden ylimmän sarjatason joukkueurheilijoita ja SM-tason yksilöurheilijoita. Koronapassi edellytetään myös henkilöiltä, jotka tulevat itse sisätiloihin tuodessaan lapsia harjoituksiin. Ohjatun ryhmäliikunnan vuoroilla koronapassi edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta osallistujilta. Sisäliikuntapaikkoja ovat uimahallit, liikuntasalit, kuntosalit, palloiluhallit, jäähallit, Impivaaran jalkapallohalli, Kupittaan urheiluhalli, Liikuntakeskus Alfa sekä Lintulan voimistelu- ja sirkussali.  

Seurat vastaavat omien varattujen vuorojensa ​yli 16-vuotiaiden osallistujien ​koronapassien tarkistamisesta.​ Koronapassin voimassaolo ​
tarkistetaan jokaisen vuoron yhteydessä.​

Ottelut ja tapahtumat luetaan yleisötapahtumiksi, jolloin yli 16-vuotiailta katsojilta edellytetään koronapassi. Otteluissa ja tapahtumissa koronapassia ei edellytetä kyseisen liikuntapaikan työntekijöiltä, valmentajilta, huoltajilta, toimitsijoilta, tuomareilta ja ottelun tai tapahtuman talkooväeltä.   

Tilaisuuden järjestäjä on aina vastuussa koronapassin tarkistamisesta ja suunnitelmasta terveysturvallisen liikunnan järjestämiseksi.  

Henkilömäärärajoituksia ei ole niissä sisä- ja ulkoliikuntapaikoissa, joissa yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassi. Näin ollen esim. harjoitusvuorojen tai ohjatun toiminnan vuorojen osallistujamäärää ei ole rajoitettu. Osassa kuntosaleista ei edellytetä koronapassia. Näihin tiloihin on määritelty terveysturvallisuuden takaamiseksi henkilömäärärajoitteet. Henkilömäärärajoitteet ovat näkyvillä kyseisissä tiloissa, ja joita käyttäjien tulee noudattaa. Paattisten aluetaloon pääsee yhdeksän henkilöä ja Varissuon jäähallin kuntosaliin kymmenen henkilöä, ja Petreliuksen kuntosalin henkilömäärä on rajoitettu kahdeksaan henkilöön.

Omatoimikäytössä olevilla ulkoliikuntapaikoilla ei edellytetä koronapassia, kuten hiihtoladut, ulkokuntosalit, kuntoilureitit, luonnonjääkentät. Näissä paikoissa ei myöskään ole rajattu käyttäjämääriä. 

Ohjeet koronapassin lataukseen:

Pyydämme lataamaan koronapassin valmiiksi ennen liikuntapaikoilla käyntiä. Passia edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta. Henkilöllisyys tulee todistaa tarvittaessa. 

  • Lataa koronapassi etukäteen Omakannasta osoitteesta kanta.fi. Tallenna/tulosta tiedosto tai ota siitä kuvakaappaus kännykkääsi.
  • Passi on käytännössä sivulla näkyvä nimesi ja QR-koodi sekä henkilöllisyystodistus.
  • Passin voi joko tulostaa tai näyttää mobiililaitteelta.
  • Passi tarkastetaan liikuntapaikalle saapuessasi.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Koronapassi on otettu käyttöön yli 16-vuotiailla valtaosassa Turun kaupungin palveluita ja yleisötapahtumissa. Kaupunkilaiset saavat apua passin lataamiseen ja tulostamiseen. Katso lisätiedot turku.fi/koronapassi.

Yleistä tietoa koronapassista 

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin Omakanta-palvelusta. Liikuntapaikoissa luetaan passit THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle muita terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta. 

Lisätietoja varten suosittelemme tutustumaan Kanta-palvelun Usein kysyttyä koronapassista –koontiin.

AVI:n yleisötilaisuuksia ja liikuntapaikkoja koskeva määräys AVI tiedote 9.12. on voimassa Varsinais-Suomessa 10.12. –31.12.2021.