Turun Tyttöjen Talolla Varissuolla on mahdollisuus osallistua monikanavaiseen, interaktiiviseen I see you -mediataideteokseen torstaina 9.12. klo 16-18. Teoksen taltiointi nähdään 13.12. alkaen kolmen viikon ajan Kaupunginteatterin taideseinällä.

Teokseen voi osallistua 9.12.2021 klo 16–18 Turun Tyttöjen Talolla Varissuolla (Katteluksenkatu 4).

Teosta voi seurata verkossa 
www.iseeyou.johannasinkkonen.com 
9.12.2021 klo 16–18, jonka jälkeen tallenne katsottavissa samalla sivulla 2.1.2022 asti.

Teoksen tallenne on esillä Kaupunginteatterin taideseinällä 13.12.2021–2.1.2022.

I see you on turkulaisen kuvataiteilija Johanna Sinkkosen jo seitsemättä kertaa toteutettava monikanavainen, interaktiivinen mediataideteos, jossa yllättävät kohtaamiset luovat teoksen hengen. Tässä teoksessa teos ei valitse kokijaansa, vaan kokija valitsee teoksen.

- Olen toteuttanut teostani vuosittain vuodesta 2017 asti osana isompia tapahtumia ja pandemian myötä omana itsenäisenä tapahtumana. Teosta on muokattu jokaisen toteutuksen luonteen mukaan ja sen taiteellinen ja merkityksellinen osuus on kasvanut joka esityksen jälkeen, Sinkkonen kertoo.

Vuoden 2021 I see you toteutetaan yhteistyössä Turun Tyttöjen Talon Varissuon toimipisteen kanssa. Tyttöjen Talon kohderyhmänä ovat alueen 10–16-vuotiaat tytöt sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tyttöjen Talon toiminta on sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä, jolla tarkoitetaan ihmisen kohtaamista ja hyväksymistä omana itsenään sekä sukupuoleen kohdistuvien rooliodotusten ja käyttäytymismallien avaamista, purkamista ja laajentamista.

Turun Tyttöjen Talo Varissuolla. Kuva: Turun Tyttöjen Talo

 - Tärkeintä toiminnassamme on, että kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat. Toimintaa toteutetaan kävijöiden ideoiden ja toiveiden pohjalta, yhdessä tehden, kertoo Nouran Al-Emara, yksi Turun Tyttöjen Talon Varissuon toimipisteen ohjaajista.

-Yksi ihmisen syvimmistä tarpeista on tarve tulla nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi. Vuorovaikutuksessa toisten kanssa, tarve tulla hyväksytyksi ja arvostetuksi. Kun nämä täyttyvät, vaikuttaa se suoraan itsetuntoon ja hyvinvointiin, lisää Hanna Majabacka, toinen Varissuolla toimivista ohjaajista. 

- Mediassa Varissuo esitetään usein negatiivisella tavalla, mutta täällä asuvat eivät koe Varissuota niin. Taide on yksi väylä osoittaa tämä ja siksi onkin mahtavaa, että meidän tytöt pääsevät niinkin keskeiselle paikalle kuin kaupunginteatterin seinälle, Nouran iloitsee.

Turun Tyttöjen Talo Varissuolla toivottaa kaikki Varissuon ja lähialueen tytöt ja naiset tervetulleeksi ottamaan osaa teokseen sekä katsomaan sitä verkossa tai Kaupunginteatterin taideseinällä.

Teoksen mahdollistaa Turku 2029-säätiö, Turun kaupunki ja Turun Tyttöjen Talo. Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. I see you toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.