Muistojen sävelet -projektissa kerättiin syksyn 2021 aikana turkulaisten palvelukotien asukkailta ja ikäihmisten kokoontumispaikkojen kävijöiltä muistoja ja niihin liittyviä lauluja. Muistoista koottiin musiikkiteatteriesitys, jota on kierretty esittämässä samoissa paikoissa, joista muistoja kerättiin.

Maksuton Muistojen sävelet -esitys Turun Seudun Vanhustuki ry:n tiloissa (Pihlajasali, 2.krs) torstaina 16.12. klo 13. 

Os. Läntinen Pitkäkatu 33, Turku.

Katsomoon pääsee koronapassilla.

Projektin vetäjänä toimii teatteripedagogi (TeM) Laura Hurme ja hänen kanssaan projektia ovat valmistamassa Taideakatemian teatteri-ilmaisunohjaajaopiskelijat Ia Nissinen ja Katariina Salonen. Esiintyjinä toimii heidän lisäkseen joukko varsinaissuomalaisia teatteriharrastajajia.

- Musiikilla on merkittävä voima. Laulut herättävät muistoja, vievät meitä tiettyihin elämän hetkiin. Jotta nämä laulut ja muistot eivät unohtuisi vaan jatkaisivat elämää, on tärkeää kerätä niitä talteen. Tarinoita kuuntelemalla luomme kontaktin toisiimme, jaamme yhteisen hetken ja opimme toisiltamme itse elämästä, kertoo Laura Hurme.

Muistojen sävelet -projektin esiintyjiä. Kuva Laura Hurme.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa vuonna 2021. Muistojen  sävelet -projekti toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.