Mielenkiintoisia työpajoja ja kursseja kaikenikäisille. Kankaanpainantaa, kirjontaa ja kudontaa, kirjansidontaa, kuvataidetta, neulanreikävalokuvausta, nikkarointia, suomukoruja, vintage-pukuja ja paljon muuta.

Ilmoittautumiset

Koronapassi käytössä

 • Edellytämme koronapassia kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta asiakkailta sekä yleisötilaisuuksin osallistuvilta. Lataathan koronapassin valmiiksi ja varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.
 • Huomioithan koronatilanteeseen liittyvät turvallisuusohjeet.
 • Huolehdithan käsihygieniasta.
 • Ethän tule museoon, jos sinulla on flunssan oireita.
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Kuralan Kylämäki / Kokeiluverstas

 • Huom! Taitotiistait 11.1., 18.1. ja 25.1. on peruttu.
  Taitotiistai 11.1.–24.5. klo 13–17.30
  Tekemisen iloa kaikenikäisille! Kevään työpajoissa on monenlaista tekemistä perinteitä kunnioittaen. Työpajoissa voi tarttua isompiinkin projekteihin, jos on mahdollisuus osallistua toimintaan säännöllisesti. Vapaa pääsy. Katso lisätiedot turku.fi/kuralankylamaki
  Tammi- ja helmikuu: Monenlaista muotoilua paperista ja paperimassasta. Tammikuussa voi lisäksi ko-keilla kirjansidontaa ja helmikuussa fantasianuken tekoa.
  Maaliskuu: Kankaan uusiokäyttöä monella eri tavalla.
  Huhtikuu: Nikkarointia kesää odotellessa.
  Toukokuu: Kukkia ja luonnonläheisyyttä.
   
 • Avoimet viikonloput
  Avoimissa viikonlopuissa syvennytään perinteisiin, muotokieleen ja kädentaitoihin eri materiaalien ja tek-niikoiden kautta. Työpajat soveltuvat kaikenikäisille. Osallistumismaksu 6 € (yli 7-vuotiaat ja aikuiset).
  29.–30.1. klo 13–17 Huovutetaan hauska myssy tai töppöset ja kokeillaan karstaamista ja langan keh-räämistä.
  26.2.–27.2. klo 13–17 Nikkaroidaan linnunpönttöjä, kukka- ja säilytyslaatikoita ja hauskoja tarjottimia.
  26.3.–27.3. klo 13–17 Painetaan keväisiä kuoseja kankaalle leimasintekniikalla ja silkkipainotekniikalla.
  23.4.–24.4. klo 13–17 Tutustutaan neulanreikävalokuvaukseen ja kuvataan persoonallinen omakuva.
  28.5.–29.5. klo 12–16 Oi, ihana toukokuu! -tapahtuman ateljeetyöpajassa tehdään kevätkukkateemaisia mandaloja.
 • Huom. Kurssin aloitus siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Jo kurssille ilmoittautuneille ilmoitetaan uudesta ajankohdasta erikseen.
  Tyylikkäästi ommellen 17.1.–25.4.
  Parittomien viikkojen maanantaisin klo 17.30–20
  Toteuta unelmien kesäleninki tai tyylikäs pusero ja hame itse suunnitellen ja kaavoja muokaten. Käytettävissä on myös vintagekaavoja museon opetuskokoelman kätköistä. Kankaan voi halutessa kuvioida upeaksi silkkipainotekniikalla. Nuorille ja aikuisille. Hinta 45 €.
   
 • Huom. Kurssin aloitus siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Jo kurssille ilmoittautuneille ilmoitetaan uudesta ajankohdasta erikseen.
  Ompeluseura 24.1.–4.4.
  Parillisten viikkojen maanantaisin klo 17.30–20

  Aikamatka perinteisten käsityötaitojen ja materiaalien äärellä – keväällä ohjelmassa valinnaiset: kasvivärjäys, kankaanpainanta, kirjontaa, kudontaa. Voit myös halutessa kokeilla kuvakudontaa. Nuorille ja aikuisille. Hinta 30 €.
 • Huom. Kurssin aloitus siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Jo kurssille ilmoittautuneille ilmoitetaan uudesta ajankohdasta erikseen.
  Harrasta museossa 4.–6.-luokkalaisille
  Savityökurssi 26.1.–16.2. keskiviikkoisin klo 15–16.30

  Kurssilla tutustutaan savimuotoilun ihmeelliseen maailmaan ja tehdään kippoja, kuppeja, aurinkokelloja ja veistoksia. Savi on ollut tärkeä ja monimuotoinen materiaali kautta aikojen. Keramiikkasirpaleet ovat ihmisen historiasta. Löytyyköhän Kuralan Kylämäen museon kätköistä keramiikkaesineitä?
 • Nanohuovutuskurssi su 30.1. klo 12–17 
  Tule mukaan oppimaan uusia huovutustekniikoita! Karjataidon luomutilan emäntä Kaisa Hilska opastaa unelman ohuen, lämpimän villahuivin tekemisessä nanohuovutustekniikalla. Nanohuovutus mahdollistaa joustavan, ohuen huovan tekemisen yhdistämällä keveän tukikankaan ja harson ohuen huovan. Näin saadaan aikaan paljon erilaisia pintoja! Hyödynnämme kankaina kierrätysidealla pitsistä verhoihin, ja villat tulevat Karjataidon luomutilan lampaista.
  Hinta 45 €. Kurssimaksu sisältää materiaalit lämpimän, keveän kaulahuivin tekemiseen ja kahvin/teen ja pikkusuolaisen. Ilmoittautumiset kurssille tästä (Karjataidon tila)
 • Turkistyökurssi la 12.2. klo 12–16
  Tule mukaan oppimaan turkistöitä! Karjataidon luomutilan emäntä Kaisa Hilska opastaa tekemään lämpimät turkisrannekkeet, istuinalustan tai vaunu- tai pinnasänkytaljan, johon voit painaa kuvioita tai maalata värssyn. Lampaantaljat tulevat Karjataidon luomutilan lampaista, ovat turkislammasta ja suomenlammasta, kotimaassa alunaparkittuja laatutaljoja. Turkistöihin soveltuvia turkiksia saa ostaa kurssipaikalta kaikissa luonnon väreissä pitkä- ja lyhytvillaisina. Taljojen koot ovat noin 75cmx115cm ja hinnat 100-150€/kpl. Materiaalit maksetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla.
  Kurssimaksu 20 € sisältää opetuksen, värien ja tarvikkeiden käytön ja kahvin/teen ja pikkusuolaisen.
  Kurssi järjestetään, jos mukaan ilmoittautuu vähintään 5 kurssilaista. Ilmoittautumiset kurssille tästä (Karjataidon tila)
   
 • Kukka-amppelikurssi keskiviikkoisin 9.–23.3. klo 17–19.30
  Valmistaudutaan kevääseen ja tehdään savesta kukkaruukku, ja siihen rautalangasta persoonallinen kukka-amppeli ja köynnöstuki vaikkapa parvekkeelle. Ruukkuun kylvetään elämänlanka köynnöskukka. Hinta 30 €.

 Turun linna

 • Huom. Kurssi on peruttu ja siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Jo kurssille ilmoittautuneille ilmoitetaan uudesta ajankohdasta erikseen.
  Kalansuomuista koruksi -kurssi su 23.1. klo 12–16
  Paljettimaisilla kalansuomuilla on somistettu aikoinaan niin pukuja kuin asusteitakin, ja niistä on myös tehty kauniita koruja. Kurssilla tutustutaan suomuihin koriste- ja korumateriaalina ja valmistetaan oma uniikki ja varmasti huomiota herättävä suomukoru. Alle 12-vuotiaat aikuisen seurassa. Hinta 30 €.
 • Tonttu-ukon aarrepaja su 6.2. klo 12–15
  Tiesitkö, että tonttuja on paljon erilaisia? Lapsille suunnatulla tarinallisella kurssilla tutustutaan Turun linnan Tonttu-ukkoon ja muihin haltijatonttuihin, kuten kotitonttuihin, saunatonttuihin ja tallitonttuihin. Tarinoiden lomassa tehdään myös oma kotiovi omalle kotitontulle. Ikäsuositus: 6–10-vuotiaille. Hinta 30 €.
   
 • Avoin hiihtolomatyöpaja 22.2.–5.3. ti–la klo 12–16
 • Koristetyynyn valmistuskurssi su 13.3. klo 11–16 ja 20.3. klo 11–16
  Vuodevaatteet olivat pitkään harvinaisia ja vain ylhäisöllä oli mahdollisuus höyhentyynyihin. Kurssilla tarkastellaan tyynyn historiaa ja suunnitellaan ja valmistetaan oma yksilöllinen koristetyyny. Kurssi jakautuu kahteen kertaan. Alle 12-vuotiaat aikuisen seurassa. Hinta 45 €.
 • Varhaista valokuvausta – Camera obscura -neulanreikäkamerakurssi la 2.4. klo 12–15
  Valokuvauksella on monisatavuotinen historia, ja kameran kehitys on kokenut monenlaisia vaiheita. Kurssilla tutustutaan valokuvaukseen taiteilija Hans G. Hästbackan johdolla ja kuvataan neulanreikäkameroilla upeita mustavalkokuvia, oli se sitten selfie tai vaikkapa maisemakuva linnasta. Lopuksi kuvat kehitetään pimiössä. Hinta 15 €.
 • Harrasta museossa 4.–6.-luokkalaisille
  Kädentyöpaja -kurssi 20.4.–11.5. keskiviikkoisin klo 15–16.30

  Kurssilla tutustutaan menneisyyteen erilaisin kädentyömenetelmin ja materiaalein. Turun linnalla on pitkä ja värikäs historia ja sen aikana muoti ja arjen esineet ovat kokeneet suuria muutoksia.

WAM

 • Talviloman avoimet kuvataidetyöpajat ti–pe 22.–25.2. klo 12–15
   
 • Harrasta museossa 4.–6. luokkalaisille
  Kuvataidekurssi 9.–30.3. keskiviikkoisin klo 15–16.30

  Kuvataidekurssilla tehdään itse taidetta eri tekniikoin. Välillä käydään hakemassa inspiraatiota WAMin näyttelyistä.