GLS Finland on asettanut tavoitteekseen tarjota hiilineutraalia kuljetuspalvelua. Turun keskustassa otetaan ensimmäinen askel kohti tavoitetta, kun GLS Finlandin kumppani Peipponen Express jakaa paketteja täyssähköautoilla.

Ilmastoteko pähkinänkuoressa

  • GLS Finland haluaa toimittaa paketteja vähäpäästöisesti
  • Varsinais-Suomen yhteistyökumppani, pikakuljetuksia tuottava Peipponen Express jakaa paketteja päästöttömästi täyssähköautolla
  • Vähäpäästöiset palvelut syntyvät yhteisten tavoitteiden kohdatessa

Kuka?

Toimitusjohtaja Merja Pohjola
GLS Finland
Toimitusjohtaja Karoliina Ojala
Peipponen Express

5 KYSYMYSTÄ ILMASTOTEOSTA -SARJA

Hiilineutraalia Turkua tekemässä on kasvava joukko yrityksiä ja yhteisöjä. Nostamme viidellä kysymyksellä esiin paikallisten toimijoiden ilmastotekoja. Tutustu sarjan muihin julkaisuihin.

Jokainen askel vie meitä kohti tavoitetta.

Lue lisää yritysten ja yhteisöjen ilmastoteoista Hiilineutraali Turku -ilmastotekojen tietokannasta.

Viiteen kysymykseemme ilmastoteosta vastasivat toimitusjohtaja Merja Pohjola GLS Finlandilta ja toimitusjohtaja Karoliina Ojala Peipponen Expressiltä

1. Kuvaile ilmastotekoanne lyhyesti

Merja Pohjola: GLS Finland on osa Royal Mailin omistamaa GLS ryhmää ja tarjoamme ulkomaan pakettikuljetuspalveluja.

Toimipaikkamme sijaitsee Turun Urusvuoressa ja pyrimme toimittamaan paketteja mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Turussa ja Länsi-Suomessa teemme yhteistyötä paikallisia pikakuljetuksia tuottavan Peipponen Expressin kanssa.

Karoliina Ojala: Peipponen Express jakaa paketteja Turun keskustan alueella täyssähköisellä pakettiautolla. Emme tuota hiilidioksidipäästöjä ja keskustan alueella myös pienhiukkaspäästöttömyys ja hiljaisempi ääni ovat parempia asukkaiden ja keskustan asiakkaiden kannalta.

2. Miten tekonne vähentää hiilidioksidipäästöjä?

Merja & Karoliina: Keskustassa liikkuu paljon autoja pienellä alueella, joten ammattiautoilun päästöjen vähentäminen keskustassa on merkittävää. Hiilidioksidipäästöttömyyden lisäksi vähenee myös keskustan melusaaste sähköauton ollessa lähes äänetön. 

3. Miksi teette ilmastotekoja ja miksi lähditte mukaan tekemään hiilineutraalia Turkua?

Merja: Haluamme omalta osaltamme tuoda kortemme kekoon ilmaston puolesta ja koska toimipaikkamme sijaitsee Turussa oli luonnollista lähteä mukaan tähän täällä omalla paikkakunnallamme yhdessä yhteistyökumppanimme Peipponen Expressin kanssa. 

Karoliina: Turku on rakas ja kaunis kotikaupunkimme. Keskustan elävöittämiseksi myös sen logistiikan tulee paitsi toimia saumattomasti niin myös ympäristöystävällisesti. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden hoitaa kuljetuksensa päästöittä keskustassa ja näin auttaa heitä paitsi tarjoamalla laadukasta kuljetuspalvelua niin vastaamaan ympäristötavoitteisiinsa.  

4. Minkälainen potentiaali alallanne on vähentää hiilipäästöjä ja millä keinoin?

Merja: Liikenteestä aiheutuvat päästöt ovat yksi merkittävimmistä ja uskon käytettävien ympäristöystävällisten last-mile palveluiden olevan yksi merkittävä keino. Lisäksi reittisuunnittelun optimointi.

Karoliina: Hienoa kun vihdoin alkaa myös ammattikäyttöön olla tarjolla vaihtoehtoja polttomoottorikalustolle. Vaihtoehdot tulevat varmasti lisääntymään ja kehittymään lähivuosina niin kuorma- kuin pakettiautoissa.

5 Minkälaisen viestin haluat lähettää muille toimijoille?

  Merja & Karoliina: Yhdessä toimien ympäristömme hyväksi.