Toiminta on avoinna ajalla 1.1.–15.1.2022 vain 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille ja nuorille muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Aluehallintoviraston 29.12. tekemän päätöksen mukaan kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on peruttu ajalla 1.1.–15.1.2022. Nuorisopalveluissa tämä tarkoittaa sitä, että:

  • Turku Band Festival 19.–22.1. siirtyy pidettäväksi myöhempään ajankohtaan.
  • Lasten valomaa -tapahtuma 21.–22.1. peruuntuu.
  • Harrastustoiminnan osalta ajalla 1.1.–15.1.2022 toiminta on avoinna vain 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille ja nuorille. Nuorisopalveluissa tämä tarkoittaa sitä, että:
  • Seikkailupuiston perhetoiminnot ja ryhmät ovat peruttuja em. kohderyhmiin kuulumattomille
  • Auran Panimon ja Turku Rock Academyn toiminnat ovat peruttuja em. kohderyhmiin kuulumattomille
  • Nuorisotilojen ryhmät mm. Vaihda Vimmalle Olkkaritoiminta ovat peruttuja em. kohderyhmiin kuulumattomille
  • Skeittihalli Cube on avoinna normaalisti, koska AVI on linjannut, että sulkemispäätös ei koske skeittihalleja. Aluehallintoviraston mukaisesti skeittihallit eivät ole pykälän 58 g mukaisia sisätiloja, jotka tulee sulkea.
  • Turku Game Academyn ryhmät ja toiminnot ovat peruttuja em. kohderyhmiin kuulumattomille
  • Vimman ryhmät ja toiminnot ovat peruttuja em. kohderyhmiin kuulumattomille

Nuorisotiloissa ja leirialueiden osalta ajalla 1.1.–15.1.2022 toiminta on avoinna vain 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille lapsille ja nuorille. 

Nuorisotilojen kävijämääriä rajoitetaan

Nuorisotilojen kävijämääriä rajoitetaan. Nuorisotiloissa saa olla kerrallaan sellainen määrä asiakkaita, että turvavälit on mahdollista toteuttaa. Tämä voi vaihdella eri toimitiloittain. Tiloissa on vahva suositus maskin käyttöön, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä. 

Nuorisopalvelut katsovat, että leiritoiminta on lasten- ja nuorten harrastustoimintaa. Leiritoimintaa on mahdollista toteuttaa siten, että 2004 ja sitä myöhemmin syntyneet ja heidän ohjaajansa voivat toteuttaa leirin. On kuitenkin huomioitava, että toimintaa voidaan jatkaa ottaen huomioon terveysturvalliset käytännöt kuten käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojuksien käyttö. Toimintaan ei pidä tulla sairaana eikä karanteenin aikana.

Aikuisten ryhmäharrastustoimintaa ja kilpailu- ja ottelutoiminta on kielletty aluehallintoviraston määräyksen mukaan (29.12.2021) ajalta 1.-15.1.2022. Näin ollen myös aikuisten leiritoiminta on kielletty ja vuorot perutaan.

Nuorisotilojen käyttö järjestöille on peruttu em. kohderyhmiin kuulumattomille, koska Varsinais-Suomessa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Nuorten työpajatoiminta, etsivä nuorisotyö ja nuorten tieto- ja neuvontapalvelu NuortenTurku toimivat normaalisti

Vimman kahvila on avoinna valtioneuvoston päätökseen pohjautuen normaalisti kello 18 asti asiakasmäärärajoitusten ja hygieniaohjeistusten mukaisesti.

Käsien pesu, maskin käyttö ja turvavälit ovat olennaisia tartuntojen ehkäisyssä. Maskia edellytetään peruskouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta. Vähäisienkään flunssan oireiden ilmaantuessa on syytä jäädä kotiin. 

Asiasanat: