Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen nojalla Turun kaupungin sisäliikuntatiloja ja uimahalleja suljetaan ja yleisötapahtumat perutaan vuoden ensimmäisiltä viikoilta. Koronapassi otetaan pois käytöstä 30.12. alkaen.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti 29.12.2021 uusista vapaa-ajan palvelujen tarjontaa rajoittavista määräyksistä. Turun kaupungin sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suljettuina 1.1.2022–15.1.2022.

Alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastus- sekä kilpailutoiminta ilman yleisöä jatkuu normaalisti (2004 syntyneet ja sitä nuoremmat).
Sisäliikuntatiloissa sallittuja ovat myös (2003 syntyneet ja sitä vanhemmat) huippu-urheilijoiden (kahden ylimmän sarjatason joukkueurheilijat ja SM-tason yksilöurheilijat) harjoittelu ja huippu-urheilun piiriin luettavat ottelut, kilpailut ja turnaukset, jotka järjestetään ilman yleisöä. Huippu-urheilijoiden tulee varautua näyttämään henkilöllisyystodistus.
Koulujen opetustoiminta jatkuu liikuntapaikoilla rajoitusten aikana normaalisti eli muun muassa uimaopetus järjestetään ja opettajat saavat varata edelleen vuoroja alle 18-vuotiaille koululaisille.
Lääkärin määräämä terapia ja kuntoutus on sallittu ammattilaisen ohjaamana. Kaupungin liikuntatiloja käyttävän vuoron vastuutaho laatii terveysturvallisuussuunnitelman.

Rajoitukset koskevat myös yleisötapahtumia ja kokoontumisia. Loppiaisluistelut on peruttu 6.1. Parkin kentällä ja muun muassa yleisöluisteluita sekä lasten liikunnan ihmemaata ei järjestetä rajoitusten aikana. Turun kaupungin järjestämät lasten uimakoulut järjestetään normaalisti 8.1. alkaen, mutta vauvauinnit perutaan.

Liikuntapaikat ovat auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti torstaina 30.12. ja perjantaina 31.12. Koronapassia ei voi käyttää 30.12. alkaen rajoitusten kiertämiseksi. Kasvomaskia edellytetään kaikissa sisätiloissa kaikilta yli 15-vuotiailta muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana, ja käsihygieniaan sekä turvaväleihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Kasvomaskia suositellaan myös ruuhkaisissa ulkotiloissa. Liikuntapaikoille ei saa mennä, jos on sairaana, flunssan oireita tai karanteenissa.

Turun kaupungin sisäliikuntapaikkojen asiakkaiden kausi- ja sarjarannekkeiden voimassaoloa jatketaan tilojen sulun ajan. Rannekkeelle hyvitetään se aika, joka on asiakkaalta jäänyt käyttämättä sulun takia. Käyttämättä jäänyttä aikaa ei hyvitetä rahoja palauttamalla.

Ulkoliikuntapaikat ovat auki

Nyt on aika nauttia ulkoliikunnasta, sillä Turun kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. Määräyksestä johtuen pukutilat ovat suljettuina ja ulkojäille lisätään penkkejä luistimien vaihtoa varten. Ulkona tulee kuitenkin muistaa riittävien turvavälien pitäminen, terveysturvallinen liikkuminen ja ruuhkien välttäminen. Suksi- ja luistinvuokraamot ovat normaalisti auki, mutta asiakaskäyntejä rajoitetaan. Suksivuokraamon aukioloaikoja lisätään tammikuun ensimmäiselle viikolle.

Turku kiittää vastuullisesta toiminnasta kaikkia liikuntapaikkojen käyttäjiä sekä liikunta- ja urheiluseuroja, ja toivottaa aktiivista talviurheilukautta alkavalle vuodelle!