Turku aloittaa kansallisen ohjeistuksen mukaisesti immuunipuutteisten 4. koronarokotukset. Neljättä koronarokoteannosta suositellaan niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

VARAA AIKA

 • Sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta
  (yli 16-vuotiaat turkulaiset)
  Varaa palvelusta 3. rokoteaika (3. rokotus Comirnaty tai 3. rokotus Moderna)

ILMAN AJANVARAUSTA

Immuunipuutteiset voivat hakea 3. tai 4. koronarokotteen ilman ajanvarausta

 • Satakunnantien rokotusvastaanotolta (Satakunnantie 105) joka arkipäivä klo 8.45–15.15.

THL:n mukaan voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai tiloista:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto 
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito 
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Omaa sairautta tai terveydentilaa koskevissa kysymyksissä kannattaa kääntyä hoitavan lääkärin puoleen.

Immuunipuutteisten 4. koronarokotukset Turussa

Immuunipuutteiset voivat varata ajan neljännelle rokotukselle, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta. Aika varataan eTerveyspalveluiden kautta (turku.fi/eterveyspalvelut) kolmannelle rokotukselle (3. rokotus Comirnaty tai 3. rokotus Moderna).

Immuunipuutteiset voivat hakea 4. koronarokotteen Satakunnantien rokotusvastaanotolta myös ilman (Satakunnantie 105) joka arkipäivä ilman ajanvarausta (klo 8.45–15.15).

Rokotukselle tulijan tulee varautua esittämään todistus sairaudestaan, joka oikeuttaa neljänteen rokotukseen. Rokotusta ei anneta ilman asianmukaista todistusta tai potilastietomerkintää.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta. 

Immuunipuutteisten 3. koronarokotukset Turussa

Kolmansia koronarokoteannoksia annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Immuunipuutteiset voivat hakea 3. koronarokotteen Satakunnantien rokotusvastaanotolta (Satakunnantie 105) joka arkipäivä ilman ajanvarausta (klo 8.45–15.15). Rokotukselle voi varata halutessaan ajan sähköisesti eTerveyspalveluista (turku.fi/eterveyspalvelut) varaamalla palvelusta 2. rokoteajan. Aikoja saa myös koronarokotuspuhelimesta, p. 02 266 0159 (ma-pe klo 8–14).

Rokotukselle tulijan tulee varautua esittämään todistus sairaudestaan, joka oikeuttaa kolmanteen rokotukseen. Rokotusta ei anneta ilman asianmukaista todistusta tai potilastietomerkintää.

Otanrokotteen.turku.fi-sivun kautta ei voi varata 3. tai 4. koronarokoteannosta.