Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelujohtajan määräaikaiseen virkaan on valittu Turun kaupungin järjestämisjohtaja Antti Parpo. Hyvinvointialueen valmisteluorganisaation ja sen hankkeiden operatiivinen johtaminen siirtyy hänelle tammikuun siirtymäajan jälkeen.

Vate

  • Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen valmistelua on johtanut syyskuusta 2021 alkaen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin eli Vate.
  • Hyvinvointialueen valmistelua edistämään on rakennettu valmisteluorganisaatio, jossa eri hankkeita ja projekteja viedään vahvasti eteenpäin.
  • Vaten toimikausi päättyy helmikuun lopussa, kun maaliskuun alussa aloittava Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto ja -hallitus aloittavat toimikautensa.

Valmistelujohtajan määräaikainen virka perustettiin, sillä valmistelujohtajana oman toimen ohella toiminut Vaten puheenjohtaja Matti Bergendahl siirtyy tammikuun lopussa pois Varsinais-Suomesta. 

VTT Antti Parpo toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialueen tilapäisenä valmistelujohtajana varsinaisesti helmikuun alusta alkaen. Hän on tehtävässä siihen saakka, kun aluevaltuusto nimittää hyvinvointialueen johtajan ja virkaan nimitettävä henkilö aloittaa. Hyvinvointialueen valtuusto valitaan aluevaaleilla, jotka pidetään 23. tammikuuta 2022. Aluevaltuuston toimikausi alkaa maaliskuun alussa. Valmistelujohtajan määräaikainen virka jatkuu 30.6.2022 saakka, mutta tilanteen vaatiessa sitä voidaan pidentää.

Nimityksestä päätti väliaikainen valmistelutoimielin, Vate kokouksessaan 4. tammikuuta. Asiaa valmisteli kolmihenkinen työryhmä, johon kuuluivat poliittisen seurantaryhmän puheenjohtaja Minna Arve, väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Matti Bergendahl sekä varapuheenjohtaja Tuomas Heikkinen.

Valinnassa painotettiin kokemusta sote-uudistuksesta, valmistelu- ja muutostyöstä, esittelystä sekä käytännössä osoitettua johtamiskokemusta. Valmistelujohtaja esittelee asiat väliaikaiselle valmistelutoimielimelle ja vastaa siitä, että päätettäväksi tuodaan työjärjestyksen sekä lainsäädännön edellyttämät asiat.