Konsertti lähetetään torstaina 13.1. klo 19 suorana, maksuttomana verkkolähetyksenä osoitteesta tfo.fi/live.

Turun filharmonisen orkesterin kevätkausi alkaa tarunhohtoisissa tunnelmissa torstaina 13.1. klo 19. Taiteellinen johtaja Olli Mustonen on loihtinut ohjelmiston, joka vie kuulijan kertomusten maailmaan. Konserteissa solistina nähdään tanskalainen huilisti Janne Thomsen.

Thomsen tulkitsee konserteissa maanmiehensä Carl Nielsenin huilukonserton. Tarujen ja tarinoiden jäljillä liikutaan kolmessa teoksessa. Jean Sibeliuksen kaunis Nocturne on osa Belsazarin pidot -näytelmämusiikin sarjaa. Pjotr Tšaikovskin juhlava, runoon perustuva sinfoninen balladi Voyevoda avaa kauden näyttävästi ja konsertti päättyy Nikolai Rimski-Korsakovin Šeherazaden Tuhannen ja yhden yön satujen tunnelmiin.

Tanskalaisen huilistin Janne Thomsenin ilmeikkäät ja lämpimät tulkinnat ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa kysyttynä solistina. Thomsen on voittanut kansainvälisiä huilukilpailuja niin Prahassa, Pariisissa, Roomassa, Wienissä kuin Bostonissakin.

Turun filharmonisen orkesterin taiteellinen johtaja Olli Mustonen on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettu huipputason taiteilija. Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla.