Elämyspolku tutustuttaa peruskoululaiset Turun kulttuuritarjontaan. Luostarivuoren koulun Martin yksikön kakkosluokkalaiset ovat vierailleet Elämyspolussa konserttitalon lisäksi Turun pääkirjastossa, Turun taidemuseossa ja Biologisessa museossa.

Luostarivuoren koulun Martin yksikön kakkosluokkalaiset etsivät Turun konserttitalon katsomon takaosasta omia paikkojaan. Osa oppilaista löytää oikean istuinnumeron itse, osaa opettaja Daria Korkka auttaa erikseen. Hetkeä myöhemmin konsertin alkutahdit kajahtavat kuuluviin.

Turun kaupungintalolla on alkamassa joka jouluaatto televisiosta nähtävän Lumiukko-elokuvan konsertti. Brittiläisessä klassikkoanimaatiossa pieni poika ja lumiukko seikkailevat jouluyönä Brittien saarelta pohjoisnavalle joulupukkia tapaamaan. Elokuvan taustalla soi Howard Blaken ikimuistoinen musiikki.

Lumiukko-konsertissa elokuva heijastetaan salin takaseinään. Samalla Turun filharmoninen orkesteri säestää elokuvan. Poikasopraanona aamun konsertissa toimii Kuutti Lumme, kapellimestarina Ross Jamie Collins.

Konsertti keräsi kakkosluokkalaisilta kehuja

Luostarivuoren koulun Martin yksikön oppilaat Elina, Milja ja Kosti ovat nähneet Lumiukko-elokuvan aiemmin televisiosta. Heidän mielestään sitä oli silti kivaa päästä katsomaan konserttitalolla oikean musiikin säestämänä.

- Elokuva oli samanlainen kuin televisiossa, paitsi että sen lauloi lapsi, Elina kertoo.

- Siinä oli hyvä laulaja, Milja lisää.

Konserttireissu oli kokonaisuutena kiva, vaikka kävelymatkaan meni aika paljon aikaa.

- Varmaan 25 minuuttia, Milja sanoo.

- Tai 30 minuuttia, opettaja Korkka täydentää.

- Konserttitalo oli hieno paikka, Elina muistelee.

Mikä konserttikäynnissä oli Elinan, Miljan ja Kostin mielestä parasta?

- Se että sai katsoa elokuvaa, Milja kertoo.

- Ehkä se, kun pääsi uuteen paikkaan, Kosti sanoo.

Elämyspolku tarjoaa monipuolisesti erilaisia kulttuurikokemuksia

Aiemmin Martin yksikön oppilaat ovat vierailleet Elämyspolussa Turun pääkirjastossa, Turun taidemuseossa ja Biologisessa museossa.

Opettaja Daria Korkka pitää hyvänä asiana, että koulusta pääsee välillä lähtemään toiseen ympäristöön.

- Kokemuksellinen oppiminen on aina kivaa ja toisenlaista kuin koulussa oppiminen. Oppilaatkin tykkäävät siitä aina.

Elämyspolun hyvä puoli on sekin, että oppilaat näkevät sen avulla monipuolisesti erilaista kulttuuritarjontaa, johon he eivät muuten välttämättä tutustuisi.

Elämyspolun tarjontaan kuuluu lähiluontoretkiä, kirjasto- ja elokuvakäyntejä, museoita ja Turun tuomiokirkko, Yrityskylä-vierailu sekä teatteri- ja musiikkiesityksiä. Viime syksystä alkaen Elämyspolku pitää viitosluokkalaisille sisällään myös Juniori AMK:n työpajoja, joissa oppilaat pääsevät tutustumaan tieteen ja teknologian maailmaan.

- Kaikki Elämyspolku-käynnit ovat olleet tosi kivoja. Vaihtoehtoja on paljon ja ne kaikki ovat erilaisia. Niitä on myös saanut yhdisteltyä hyvin opiskeluun, Korkka kertoo.

Elämyspolkuun osallistuminen on opettajan näkökulmasta helppoa ja vaivatonta.

- Elämyspolkuun voi ilmoittautua sähköpostiin tulevien mainosten kautta, ja paikan päällä meitä odottaa opastus, Korkka iloitsee.

Lue lisää: Elämyspolku