Naantalissa nauretaan kesällä 2022 tunnistettavalle identiteettikriisille. Tragikoomisen Miestä näkyvissä -komedian pääroolissa nähdään Linda Wiklund ja sen ohjaa Satu Rasila. Hykerryttävän hauska esitys tuotetaan yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin kanssa. Ensi-ilta on Emma Teatterissa 3. kesäkuuta.

Tarina on tuttu Marja Kankaan vuonna 2020 julkaistusta esikoisromaanista Miestä näkyvissä. Kirja saa nyt ensimmäisen näyttämöversionsa. Näytelmä saa alkunsa, kun Sirkun aviomies jättää hänet juuri kun nainen haaveilee lapsesta ja ikuisesta onnesta. Hermoromahdusta seuraa vimmaista itsensä etsimistä, kun näyttelijänä työskentelevä Sirkku kokeilee eri rooleja löytääkseen oman tapansa toipua erosta."Tää on prosessi ja  meen nyt kohdassa viha", Sirkku toteaa. Ja jokainen joskus lusikat jakoon laittanut tietää, mistä hän puhuu.  

"Esitys tuo aikuiselämän vastoinkäymiset ja muutoksen aiheuttaman epävarmuuden esiin koskettavalla, mutta riemukkaalla tavalla. Itseä etsiessä nopeasti eskaloituvat tilanteet sopivat hyvin kesäteatteriin", tarinan näyttämölle sovittanut ohjaaja Satu Rasila kuvailee. 

Tragikoomisia käänteitä tulviva komedia seuraa Sirkun matkaa oman elämänsä päähenkilöksi. "Sirkku on siis niin hukassa, mutta kaikessa epätoivoisuudessaan aivan valloittava ja aito tyyppi, jota on ihana päästä esittämään", kertoo Sirkkua esittävä Linda Wiklund. Wiklund on esiintynyt aiemmin Emma Teatterin komedioissa Hockey Night (2015), Linnanjuhlat (2016), Fingerpori (2017) ja Helppo ero (2020). 

Muissa rooleissa nähdään avuliaita bestiksiä, terapeutteja, ex-appivanhempia, työkavereita ja liuta sulhokandidaatteja, joita esittävät musikaalitähti Pia Piltz Tampereelta, teatterista ja televisiosta tuttu Maarit Poussa sekä Emma Teatterin vakiokasvo Miska Kaukonen. Esitys on tuttuun tapaan Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto. Emma Teatterin katsomo on anniskelualuetta ja esitys on suunnattu aikuisille (K18).

Miestä näkyvissä 

Ensi-ilta Emma Teatterissa 3.6.2022 klo 19 
Liput 39 / 37 € Ticketmaster (K18) 

Tekijät 

Alkuperäisteos Marja Kangas 
Dramatisointi Satu Rasila 
Ohjaus Satu Rasila 
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen 
Lavastus Markus Tsokkinen 
Naamiointi Saara Tawast 
Valosuunnittelu Riku Rämä   
Äänisuunnittelu Jaakko Savela