Tänä vuonna tulee kuluneeksi pyöreät 40 vuotta siitä, kun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto aloitti toimintansa. Pyöreitä juhlivan Seikkailupuiston juhlavuoden ohjelmassa on esimerkiksi oman Puuhakirjan julkistus ja synttärijuhlat.

Seikkailupuiston juhlavuosi käynnistyy puistoalueelle rakentuvan lapsia osallistavan värikkään Valoinstallaation myötä. Valot ilahduttavat nyt puistossa leikkijöitä aina talvilomaviikolle asti. Turku 2029 -säätiö on tukenut valoinstallaation toteutusta. Puistossa tullaan näkemään myös yllättäviä ja ihmeellisiä vieraita.

Puuhakirja julkistetaan maaliskuussa

Talvilomalla lapset saavat tulevaisuuden arkkitehteina rakentaa futuristisen kaupungin. Ihmeelliset rakennelmat, valot ja äänimaailma johdattavat vierailijat tulevaisuuden kaupungin elämänmenoon. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kaupungin elämään perjantaina 25.2.

Juhlavuoden kunniaksi tehty Seikkiksen oma Puuhakirja julkistetaan maaliskuussa. Kirjaan on koottu hauskoja tehtäviä, visaisia pulmia ja ihmeellisiä sokkeloita. Kirjan tehtävät houkuttelevat värittämään, piirtämään ja askartelemaan.

Teatteriesitysten lisäksi Timantti-teatterissa pääsee kulkemaan Seikkiksen lähihistoriassa, kun se herää eloon nukkien, lavasteiden ja rekvisiitan avulla. Tilaan rakentuu tarinallinen seikkailu, johon on helppo uppoutua.

Kesällä Seikkailupuistossa jatketaan puistotaiteilijatoimintaa yhteistyössä taiteilijoiden kanssa. Yllätyksellisiä kohtaamisia ja lapsia osallistavaa toimintaa on luvassa koko kesän ajan. Tuttuun tapaan suosittu liikennekaupunki on auki. Tulevana kesänä liikennekaupunki on auki myös viikonloppuisin.

Synttäreitä juhlitaan kesäkuussa

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston synttäreitä vietetään kesäkuun alussa 8.6. Lahjaksi Seikkailupuisto saa lasten ja perheiden tekemän savireliefin. Tämä yhteisötaideteos on rakentunut Seikkiksen taideohjaajien vetämissä maksuttomissa taidepajoissa vuosina 2020 ja 2021. Synttäreihin kuuluvat myös herkut ja ilmapallot sekä yllätysohjelma. Lisäksi 8.6. aloittaa SeikkisAreena, joka tuo puistoon mielenkiintoisia henkilöitä keskustelemaan lastenkulttuurista.

Juhlavuosi näkyy myös kaupungilla, kirjastossa, Brinkkalan galleriassa, puistossa ja lasten omassa taidegalleriassa.

Seikkailupuiston taidepajat, harrastuskerhot -ja kurssit, puistotaiteilija-toiminta ja esitykset syntyvät taiteen ammattilaisten lapsille tuottamina palveluina. Lastenkulttuuria syntyy myös lasten ja taiteilijoiden yhteistyönä tai lasten itsenäisenä ilmaisuna.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto tukee lasten kulttuurisia oikeuksia tarjoamalla monipuolista taide- ja kulttuuritoimintaa lapsille ja nuorille, lapsiperheille sekä kouluille ja varhaiskasvatukselle ympäri vuoden. Seikkailupuisto on perustettu vuonna 1982 ja se on osa valtakunnallista lastenkulttuurikeskusten verkostoa.

Juhlavuoden tapahtumia:

Talvilomakurssi Tulevaisuuden arkkitehdit viikolla 8.

Noitien pääsiäinen 17.4.

Aikavarkaan Arvoitukset Timantti-teatterissa ryhmille 2.5.– 25.5. ja muille avoinna 8.6.- 23.6.

Kesän avajaiset ja synttärijuhlien ohjelmaa  8.–9.6. Savireliefi-yhteisötaideteoksen paljastus ja SeikkisAreenassa keskustelua lastenkulttuurista.

Hyönteisaiheinen näyttely Brinkkalan galleriassa 5.8.–11.9.

Syyslomalla Nukketeatterin kummitus -tapahtuma.

Marraskuussa Luovien käsien harrastuskerhon näyttely kaupunginkirjastossa.

Marraskuussa Lapsen oikeuksien viikolla ohjelmaa Seikkailupuistossa.