Vasaramäen päiväkodissa oli luistelupäivä. Talon eskarit pääsivät Marli Areenalle hiomaan luistelutaitojaan.

Vasaramäki sijaitsee liikuntapaikkojen lähellä ja niitä käytetään ahkerasti. Ryhmän opettaja Henri Kananen kertoo, että ryhmä ulkoilee paljon paitsi omalla pihalla, myös lähimetsässä, puistoissa ja koulun pihalla.

-  Kaikkea tehdään esiopetussuunnitelman mukaisesti. Ulkoiluun saa sisällytettyä lähes kaiken. Aktiivisen liikkumisen lisäksi käymme myös kaupungilla. Viimeksi hallissa ja Tuomiokirkossa. Kaikkialla, mihin ryhmän kanssa vain pääsee, kertoo Henri.

Ryhmän lastenhoitajalla, Marko Kaunisharjulla on suhteita Marli Areenalle ja he ovat saaneet käydä hallilla lähes viikoittain.

-  Liikunta on itselleni tärkeää ja lapset nauttivat täällä hallilla olosta. Alussa kaikki luistelutuet olivat käytössä, nyt ennen joulua kentällä on enää kolme tukea. Tässä on vartin kävelymatkan päässä lähes kaikki liikuntapaikat ja -mahdollisuudet, joita lasten kanssa voi käyttää, kertoo Marko. Marko on suorittanut myös liikunnan ammattitutkinnon ja toimii alueen liikuntakoordinaattorina.

Lapsi oppii kokeilemalla

 - Kuusivuotiaan pitää kokeilla uusia asioita, jotta oppimista tapahtuu. Lapsilla on ilo mukana tekemisessä, vaikka aluksi olisivatkin oman mukavuusalueensa ulkopuolella, Henri jatkaa.

Ryhmän toinen opettaja, Miina Lehtinen harrastaa myös paljon liikuntaa, joten tiimi toimii hyvin.

 - Jokainen vetää tuokiot omalla tavallaan ja jollain työkalupakki on liikunnallinen. Tässä työssä voi ja saa käyttää omia vahvuuksiaan. Kaikki tuovat mukanaan oman osaamisensa ja se lisää ammatillisuutta. Lapset saavat elämyksiä ja ne kokemukset ovat tärkeitä. Lapsia varten me täällä olemme, kertoo Henri.

Yhtä sujuvasti, kuin lapset jäälle pyrähtivät, he myös luistelevat aitioon, kun TuTon harjoitusaika hallilla alkaa.