Tuleva ruotsinkielinen nuorisotila sijaitsee keskustassa.

Turun kaupungin nuorisopalvelut ja Valo-Valmennusyhdistys ry ovat allekirjoittaneet sopimuksen ruotsinkielisen nuorisotilatoiminnan järjestämisestä. Sopimus perustuu kulttuuri- ja nuorisolautakunnan päätökseen 16.12.2021.

Sopimus Valo-Valmennusyhdistys ry:n kanssa on solmittu ajalle 1.1.2022-31.12.2023.

Hankinnan tavoitteena on ruotsinkielisen nuorisotoiminnan vahvistaminen. Ensisijaisena kohderyhmänä nuorisotilatoiminnassa ovat 9–18-vuotiaat nuoret. Hankinnan taustalla on ollut Turun kaupungin nuorisopalveluiden henkilöstövaihdoksista seuranneet rekrytointivaikeudet ruotsinkielisen työvoiman suhteen. Lisäksi Turun kaupungin nuorisopalveluilla on erinomaisia kokemuksia palveluntuottajien toteuttamasta nuorisotilatyöstä. Vastaava malli on käytössä Hansan kauppakeskuksen nuorisotilassa ja Halisten alueen nuorisotilassa.

Nuorisotila sijaitsee keskustassa

Tuleva ruotsinkielinen nuorisotila sijaitsee keskustassa katutasossa osoitteessa Humalistonkatu 7 B. Toiminta avautuu nuorille viimeistään 1.3.2022. Helmikuun aikana Valo-Valmennusyhdistys ry laatii tilannekuvakartoituksen ruotsinkielisen nuorisotyön tilanteesta ja ensisijaisesti nuorten tarpeista koskien ruotsinkielistä nuorisotyötä. Tilannekuvakartoituksen laatimisen jälkeen toiminnalle muodostetaan toimintasuunnitelma, jossa nuorten kuulemisella ja osallistamisella on merkittävä rooli.

Nuorisotilatoiminta tulee olemaan avoinna 3–4 päivää viikossa. Tilassa tulee työskentelemään kaksi nuoriso-ohjaajaa, joilla molemmilla on sujuva ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito ja koulutus ja kokemus kasvatus- ja nuorisotyöstä.

Hallinnollisesti toiminta tulee sijoittumaan Turun kaupungin nuorisopalveluissa alueellisen nuorisotyön vastuualueen alaisuuteen.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 400 000 euroa.