Suomen Geriatrit ry on valinnut Vuoden Geriatriksi ylilääkäri Maarit Wuorelan Turusta. Lääketieteen tohtori, geriatrian dosentti Maarit Wuorela toimii osastonylilääkärinä Turun kaupungin sairaalapalveluissa. Paljon onnea valinnasta!

Maarit Wuorela on merkittävällä tavalla edistänyt tutkimusnäyttöön perustuvaa munuaissairauksien ja tulehdussairauksien hoitoa perusteluissa mm. todetaan. 

Lisäksi hän on kliinisen työn sekä tutkimuksen laaja-alainen osaaja. Hän on arvostettu, pidetty ja aktiivinen kouluttajana niin geriatrian kuin muidenkin erikoisalojen piirissä aiheinaan mm. munuaisten vajaatoiminta ja ikääntyneiden tulehdussairaudet. Neljän erikoisalan (geriatrian, kliinisen mikrobiologian, sisätautien ja nefrologian) erikoislääkärinä hänellä on erinomainen asiantuntemus näistä ikääntyneillä yleisistä sairauksista. Erityisenä ansiona voidaan pitää sitä, miten Wuorela on työssään esimerkillisellä tavalla yhdistänyt parhaan tieteellisen tutkimustiedon ja käytännön lääkärin työn.

Maarit Wuorela on toiminut myös virtsatieinfektioiden Käypä hoito -suositustyöryhmän puheenjohtajana ja osallistunut myös akuutin munuaisvaurion Käypä hoito -suosituksen laatimiseen.

Suomen Geriatrit ry:n tarkoituksena on edistää iäkkäiden potilaiden sairauksien hoidon ja kuntoutuksen osaamista, alan tieteellistä kehitystä maassa sekä kansalaisten tietoisuutta geriatriasta. Yhdistyksen jäseninä on n. 410 geriatrian erikoislääkäriä, geriatriaan erikoistuvaa lääkäriä ja muuta vanhusten hoitoon perehtynyttä lääkäriä. Yhdistys valitsee vuosittain Vuoden Geriatriksi ikääntyneiden hoidossa ja sen kehittämisessä ansioituneen geriatrian erikoislääkärin yhdistyksen vuosittaisen koulutustapahtuman, Geriatripäivien yhteydessä.