Lasten koronarokotuksia saa 9. helmikuuta alkaen myös Satakunnantien rokotusvastaanotolta ilman ajanvarausta joka arkipäivä klo 8.45–15.15.

Turkulaisten 5–11-vuotiaiden Pop up -rokotuksia saa ilman ajanvarausta ma-pe klo 8.45–15.15 samaan tapaan kuin aikuisten rokotuksiakin. Lasten rokotuksiin on varattu kaksi erillistä rokotusloosia ja näihin on lapsilla oma rokotusjono. Lasten rokotuksia saa helmikuussa myös ilman ajanvarausta eri toimipisteissä useina eri päivinä.

Rokotusväli on lapsilla kuusi viikkoa

Lapset voivat saada toisen koronarokotteen, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut 6 viikkoa. Huoltajien tulee huolehtia itse, että lapsen rokotusten väli on vähintään kuusi viikkoa.

Lasten rokottamiseen voi halutessaan varata myös ajan sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta (turku.fi/eterveyspalvelut). Aikavaraus eTerveyspalveluissa näkyy joko neuvolaan tai kouluterveydenhuoltoon, mutta varattavat ajat on tarkoitettu kaikille 5–11-vuotiaille lapsille. Aikoja saa varattua myös soittamalla kouluterveydenhuollon koronarokotusajanvaraukseen, p. 02 266 2012 (ma-pe klo 8–11).

Lapsen rokottamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Jos huoltaja/huoltajat eivät pääse mukaan rokotustilanteeseen, tarvitsee lapsi mukaansa täytetyn ja allekirjoitetun lomakkeen.