Tykkää turkulaisesta! -toiminta haastaa mukaan tekemään helmikuusta ystävällisyyden kuukautta! Ystävänpäivänä on perinteisesti tapana muistaa ja kiittää läheisiä, mikä on tietysti tärkeää. Mutta todellinen ystävällinen teko on huomioida myös heidät, joista ei ole kuullut pitkään aikaan tai jotka saattavat olla yksinäisiä.

Miksi viettää vain yhtä ystävänpäivää, kun jokainen päivä voi olla ystävällisten tekojen päivä? Tykkää turkulaisesta! kokosi talvisia vinkkejä, minne voisi mennä tutustumaan uusiin ihmisiin tai kutsua kaverin mukaansa.

Haluaisitko järjestää Tykkää turkulaisesta! -tempauksen Hansassa viikolla 10?

Kauppakeskus Hansa järjestää viikolla 10 Hansailmiö-viikon, jonne on mahdollista osallistua Tykkää turkulaisesta! -teeman puitteissa. Toiminnassa mukana olevien organisaatioiden on mahdollista varata Hansaan esittelypiste, jossa voi järjestää mukavaa hyvän mielen toimintaa kauppakeskuksen kävijöille. Koronatilanteesta johtuen suuria yleisötilaisuuksia ei siis ole mahdollista järjestää.

Haluaisiko sinun organisaatiosi olla mukana jollakin tavalla? Tuliko mieleesi jokin idea, minkä voisitte toteuttaa? Ole yhteydessä info@tykkaaturkulaisesta.fi mahdollisimman pian niin jutellaan lisää.

Kutsu ystävä mukaan ”Näetkö minut?” -valokuvanäyttelyyn

”Näetkö minut? – Pitkälle ehtineet kuvissa” -valokuvanäyttely luo monimuotoista kuvaa turkulaisista ikäihmisistä. Näyttelyyn voi tutustua Turun pääkirjastossa 1.–27.2.2022. Kuvat ovat Turun kaupungin kevään 2021 ideakilpailun satoa. Kuvia on esillä pääkirjaston aulassa ja tieto-osastolla yhteensä 30.

Vaihda Vimmalle - Vimmassa järjestetään kivaa tekemistä nuorille talvilomaviikolla

Vuodenvaihteessa toteutettu Vaihda Vimmalle saa jatkoa, kun nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa järjestetään talvilomatoimintaa nuorille (9‒29-vuotiaille) viikolla 8 ajalla 21.-25.2.

Lähde katsomaan elokuvia maksutta Elokuvapäivänä 3.3.

Elokuvapäivä muuttaa Turun seudun suureksi elokuvanäyttämöksi ja kerää tuhansia valkokankaiden ääreen. Kaikki näytökset ovat kumppanien tarjoamia ja siten katsojille maksuttomia. Elokuvia katsellaan aamusta iltaan erilaisissa paikoissa.

Tule mukaan vähentämään ikäihmisten yksinäisyyttä arjen pienillä teoilla!

Ikäihmisten yksinäisyyden valitettavasti koko ajan vain lisääntyessä on myös Turun vanhusneuvosto lähtenyt mukaan Tykkää turkulaisesta! -toimintaan. Vanhusneuvosto haluaakin haastaa kaikki turkulaiset ikään katsomatta mukaan vähentämään ikäihmisten yksinäisyyttä!

Haasteeseen voit tarttua helposti tekemällä arjen hyviä pieniä tekoja. Esimerkiksi puhelinsoitto, postikortti tai kirje läheiselle osoittaa, että välität ja ilahduttaa varmasti. Ikääntyneeltä naapurilta voi kysyä ”mitä kuuluu” ja pysähtyä vaihtamaan kuulumisia. Yksinkertaisimmillaan ystävällinen teko on hymy, sillä sen tuoma hyvä mieli tarttuu kauempaakin!

Vanhusneuvosto on Turun kaupungin ja alueella toimivien eläkeläis- ja vanhusjärjestöjen yhteistyöelin, joka tarkastelee asioita ikääntyneiden näkökulmasta.

Turun vanhusneuvosto jalkautuu tapaamaan senioreita!

Piipahda Liikkuvan resurssikeskuksen värikkään neuvonta-auton luona ja tule kertomaan asuinalueesi kuulumisia! Samalla kuulet vanhusneuvoston toiminnasta. Vanhusneuvoston jäsenen lisäksi autolla on tavattavissa Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n Liikkuvan resurssikeskuksen järjestötyöntekijä & Turun kaupungin ikääntyneiden palveluohjaaja, joilta saat tietoa järjestöjen ja kaupungin palveluista. Tarvittaessa on mahdollisuus kahdenkeskiseen palveluohjaukseen.

Koronatilanteen salliessa Liikkuvan resurssikeskuksen pysäkkien lisäksi voit tavata kevään aikana Vanhusneuvoston puheenjohtajan Tukenasi ry:n Lähitori Iso-Heikissä 10.3. ja Vanhusneuvoston jäseniä Naantalin Aurinkoisen Kauppiaskadun kahvilassa.

Skappeli on perheiden olohuone kauppakeskus Skanssin 2. kerroksessa

Toimintaa perheille on järjestämässä Turun ja Kaarinan seurakuntien, Yhteisen Kasvatustyön koulutetut lastenohjaajat eri toimijoiden kanssa. Kaikki toimintamme on avointa sekä maksutonta.

Skappeli on avoinna arkisin ja ohjelma vaihtelee päivittäin. Esimerkiksi tiistaisin klo 13-15 on luvassa Vauvatreffit, torstaisin klo 10-12 Musaolkkari ja perjantaisin klo 10-12 Liikunnallinen Olkkari.  Kaksikielinen Avoin perheolkkari / Familjemys on ohjelmassa maanantaisin klo 10-12 ja perjantaisin klo 13-15.

Kannattaa siis tutustua ohjelmiin ja ajankohtaiseen tietoon tarkemmin Facebookissa @Skappeli 

Hei Sinä yli 60-vuotias! Oletko jäänyt hiljattain eläkkeelle? Kaipaatko ryhmän tukea ja kannustusta uudessa elämänvaiheessa?

Tukenasi ry:n Senioripysäkillä on alkamassa Elämäni eläkevuodet -ryhmä, jossa jaetaan kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja keskustellaan sen herättämistä odotuksista ja toiveista. Tavoitteena on löytää liikkumisen ilo ja kipinä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä saada keinoja omannäköisten eläkevuosien rakentamiseen.

Ryhmä alkaa ti 1.3. ja kokoontuu kahdeksan kertaa. Vertaisvalmentajien ohjaama ryhmä on maksuton.

Joko olet tutustunut Sippe-nettikutsuihin?

Turun Lähimmäispalveluyhdistys järjestää senioreille maksuttomia Sippe-nettikutsuja, joihin voi liittyä Teamsin välityksellä. Kutsuilla keskustellaan jostain hyvinvoinnin teemasta vapaaehtoisemme opastamana. Kaikki kutsut järjestetään klo 13. Tulevia aiheita ovat: 10.2. Lemmikit, 14.2. Musiikki, 9.3. Uni ja lepo ja 17.3. Muistelu.

Liittyäksesi kutsuille tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen (älypuhelin tai tabletti). Me autamme liittymisessä tarvittaessa puhelimitse. Ilmoittaudu sinua kiinnostaville kutsuille vesa.lehto@kotikunnas.fi tai p. 044 7290 496.

TULE-tietokeskuksessa tapahtuu helmikuussa

To 17.2. klo 10-15 Tasapainomittauksia ja -harjoitteita- ajanvarauksella

Ti 22.2. klo 12 Uni ja lepo osana kokonaisvaltaista hyvinvointia -miniluento (etäyhteydellä)
Aukioloaikoinamme tarjoamme maksuttomasti fysioterapeuttista neuvontaa tuki- ja liikuntaelimistöä koskevissa asioissa. 

  • Katso muut tapahtumamme ja aukioloajat: tule.fi

Skanssissa voi kävellä säässä kuin säässä – sisätiloissa ei sadekaan haittaa!

Erityisesti senioreille sopivat kauppakeskuskävelyt ovat perjantaisin klo 9.30–10.30, kokoontuminen Skanssin 1. kerroksessa, Pelaamon naapurissa. Ryhmää ohjaa Sirpa Rönkkönen.

Maksuttomilla kauppakeskuskävelyillä liikutaan esteettömästi, ohjatusti, mukavassa seurassa ja varmasti sateelta turvassa. Kävelyt alkavat ja päättyvät pienellä verryttelyjumpalla ja kävelyn lomassa harjoitetaan tasapainoa sekä lihaskuntoa, joten keho saa monipuolista liikuntaa. Ulkovaatteet ja arvotavarat on mahdollista jättää lukittavaan tilaan.

Sinustako Varsinais-Suomen FinFamin vapaaehtoinen?

Olisiko sinulla aikaa vaikkapa tunti kuukaudessa tukea heitä, joiden elämää kuormittaa läheisen haasteet mielenterveyden tai päihteiden käytön kanssa? Tule mukaan vapaaehtoiseksi V-S FinFamille! Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla monipuolisesti chat-ohjaajista tukihenkilöihin, mitään ei tarvitse osata etukäteen ja ajankäytön saat päättää itse. Uusien vapaaehtoisten peruskoulutus järjestetään 15.2. klo 17-20. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.2.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö nuorten aikuisten parissa?

Tukenasi ry:ssä tuetaan nuoria aikuisia itsenäistymiseen sekä opintoihin ja työelämään liittyvissä asioissa. Haemme nyt uusia innokkaita vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Kevään vapaaehtoiskoulutukset starttaavat maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää: annastiina.jansen@tukenasi.fi / p. 040 524 7133 tai kaisa.orblin@tukenasi.fi / p. 040 867 7884.

Seniorit kuulolle! Ilmoittaudu maksuttomaan Vertaisliikuttaja-koulutukseen!

Koulutus järjestetään maaliskuussa ja se antaa valmiuksia toimia vertaisohjaajana esimerkiksi omien tai muiden yhdistyksien liikuntaryhmissä. Luvassa on teorian lisäksi myös paljon käytännön harjoittelua sekä erinomaisia vinkkejä liikuntaan. Kurssin aikana opit mm. kuntosalilaitteiden käyttöä. Osallistujilta ei vaadita liikunnan ammatillista osaamista vaan kiinnostus liikuntaa kohtaan ja halu kannustaa muitakin liikkumaan riittävät! Kouluttajina toimivat mukavat ja asiantuntevat Ikäinstituutin Voitas-kouluttajat.Tule rohkeasti oppimaan uutta ja liittymään vertaisliikuttajien iloiseen ja mahtavaan porukkaan!

Turun Tuomiokirkossa perheneuvontaa joka kuukauden 10. päivä klo 15-17

Turun Perheasiain neuvottelukeskuksen perheneuvojat tarjoavat mahdollisuutta keskusteluun Turun tuomiokirkossa ilman ajanvarausta. Perheneuvoja on paikalla to 10.2., to 10.3., su 10.4., ti 10.5. ja pe 10.6. klo 15–17 (ei heinä- ja elokuussa).

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään niin, etteivät ulkopuoliset pääse kuulemaan niitä. Tervetuloa keskustelemaan parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Voit tulla yksin tai yhdessä.

Tykkää turkulaisesta! -toimintaa koordinoi Tukenasi ry yhdessä Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sekä Louhos Digital Oy:n kanssa. Valtakunnallisena yhteistyökumppanina on Lähdeliike.