Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sekä tilojen sulkemista koskevat rajoitukset päättyivät Turussa. Kaikki tilat ja tapahtumat voidaan pitää auki yleisölle, asiakkaille ja muille osallistujille, kun samalla taataan tilojen terveysturvallinen käyttö. 

AJANKOHTAISTA TIETOA JA OHJEITA  

Turun kaupunki muistuttaa, että kaupungin palveluihin ei edelläänkään saa mennä sairaana, flunssaisena tai karanteenin aikana. Kaikissa vapaa-ajan palveluissa edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikilta 12-vuotiailta ja sitä vanhemmilta, ellei sille ole terveydellistä estettä. 

Kirjaston tapahtumarajoitukset puretaan 

Kirjaston yleisötapahtumat järjestetään ilman yleisörajoituksia huolehtien terveysturvallisuudesta. Myös kirjaston muut palvelut ovat edelleen normaalisti käytössä.  Kirjastossa tulee myös pitää riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin.     

Museoiden asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa 

Museoiden opastuksia, työpajoja ja kursseja järjestetään normaalisti terveysturvallisuudesta huolehtien. Asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. Museoissa suositellaan korttimaksamista. 

Nuorisopalvelut  

Nuorisopalvelujen tavanomainen toiminta on sallittua, kun huolehditaan terveysturvallisuudesta. Erityistä huomiota tulee kiinnittää terveysturvallisten tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen.   

Turun kaupungin liikuntapaikat  

Kaikki Turun liikuntapaikat ovat avoinna niin, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Yleisötilaisuuksia voidaan järjestää ilman henkilömäärärajoituksia. Tapahtumanjärjestäjä vastaa terveysturvallisuuden toteutumisesta. 
 
Turvaetäisyyksistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotta kaikki voivat liikkua turvallisesti. Liikuntapaikoille ja yleisötapahtumiin saa tulla vain terveenä. Kasvomaskia edellytetään yli 12-vuotiailta muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana sekä suositellaan ruuhkaisissa ulkotiloissa.  

Ohjattujen tuntien ennakkoilmoittautuminen jatkuu.   

Turun filharmonisen orkesterin kausi jatkuu täydellä katsomokapasiteetilla  

TFO:n konserttikausi jatkuu täydellä katsomokapasiteetilla. Tapahtumat järjestetään terveysturvallisuus huomioiden, ja käytössä on kasvomaskit ja paikkanumerot. Lisäksi osa konserteista lähetetään myös verkosta osoitteesta tfo.fi/live. Konserttilähetykset jäävät sivustolle, ja niitä voi katsoa myös jälkeenpäin. Tarkemmat tiedot: tfo.fi.   

Turun Kaupunginteatterin kausi jatkuu täydellä katsomokapasiteetilla 

Esityskausi jatkuu täydellä katsomokapasiteetilla, mutta terveysturvallisuus huomioiden. Käytössä on ruuhkien muodostumisen välttämiseksi porrastetut alkamisajat, paikkanumerot ja maskit. Lisätiedot osoitteesta: tkteatteri.fi