Kansallisen kaupunkipuiston Aurajokilaakso sopii myös hiihtolomaretkeilyyn. Alueen karttaan on merkitty bussipysäkit ja parkkipaikat. Se myös esittelee alueen kulttuuria ja luontoa.

Tutustu karttaan verkossa

Nouda oma karttasi

Paperikarttojen tilaus

Muita reittejä Turussa

Kansallisen kaupunkipuiston uusi kaupunkiretkeilykartta houkuttelee tutustumaan turkulaisten ainutlaatuiseen lähiympäristöön. Kartta esittelee Aurajokilaakson reitin varrella olevat luonto- ja kulttuurikohteet. Luonnossa riittää ihmeteltävää kevään kirsikkapuiden kukkaloistosta loppusyksyn taimenten hyppimiseen kosken matalikoissa. Kesäöinä on hyvä mahdollisuus bongata lepakoita ja huumaantua niittyjen ja ketojen tuoksuista. Halistenkoski on nähtävyys kaikkina vuodenaikoina, samoin Kuralan Kylämäessä pääsee sukeltamaan aitoon maalaisidylliin läpi vuoden. Historiaa Auranlaakso tarjoaa muinaisen Turun raunioista vesilaitosmuseoon ja kaikkea siltä väliltä. 

Turku kannustaa liikkumaan matalalla kynnyksellä

Ikäihmisten liikkeelle lähtemistä helpottaa tieto reitin etäisyyksistä ja reitin varrella olevista levähdyspenkeistä. Karttaan on merkitty bussipysäkit ja parkkipaikat. Reitillä kulkemista helpottavat maastoon sijoitetut opasteet. Asukkaiden pitkäaikainen toive valaistuksesta reitin Koroisten osuudelle toteutettiin ympäristöministeriön rahoituksella. Koroistenniemi on jätetty valaisematta lepakoiden ja historiallisen arvon vuoksi.

Lapsiperheitä varten karttaan on merkitty alueen leikkipaikat ja kaikkia reippailijoita ajatellen ulkokuntosalin sijainti reitin varrella. Vesille on mahdollista lähteä kolmelta melontalaiturilta ja kesäkahvilat palvelevat ohikulkijoita. Vastavalmistuneiden nuotiopaikkojen sijainnin Koroisten ja Halistenkosken joenpenkoilla voi myös varmistaa kartasta. Omat nuotiopuut kannattaa ottaa mukaan, jos grillaaminen on mielessä.

Kartta painettiin kaupungin hyvinvoinnin edistämisen varoilla. #TurkuTekeeHyvää

Kansallinen kaupunkipuisto hyvinvoinnin edistäjänä

Kaupunkipuistomme on yksi valtakunnan kymmenestä kansallisesta kaupunkipuistosta. Alue on kaupungin viher- ja virkistysverkoston arvokkainta ydinaluetta 15 kilometrin matkalla Airistolta Kuralan elävän historian kylään saakka. 

Kansalliset kaupunkipuistot perustuvat maankäyttö‐ ja rakennuslakiin. Päätös Turun kansallisen kaupunkipuiston perustamisesta tehtiin vuonna 2013. Turun kansallinen kaupunkipuisto perustuu kaupungin historialliseen asemaan Suomen vanhimpana kaupunkina, Itämeren kaupunkina sekä hallinnon, kirkon, tieteen, kaupan ja teollisuuden keskuksena.


Ympäristöministeriö on myöntänyt Koroisten reittiosuuden valaistukselle rahoitusta kansallisten kaupunkipuistojen
harkinnanvaraisista kunnostus‐ ja kehittämisavustuksista 2020. 

 

 

 

Kaupunginosa/Alue: