Turun kaupunki aloittaa jälleen vahvan kansainvälisen pr-työn eli kaupungin markkinoinnin kansainvälisille sidosryhmille. Turku esittelee kuluvalla viikolla erityisesti kulttuurin ja ilmastotyön tavoitteita ja toimia Lontoossa Isossa-Britanniassa. Turku järjestää tilaisuudet yhdessä Turun musiikkijuhlien ja Visit Turun kanssa.

Turulla on Lontoossa kaksi tilaisuutta, joissa tavataan kansainvälisiä toimittajia, matkanjärjestäjiä, kulttuurialan agentteja sekä suomalaisia toimijoita Lontoossa.

Tiistaina Suomen suurlähettilään residenssissä järjestetään tilaisuus suomalaisia klassisen musiikin taiteilijoita maailmanmaineeseen nostaneen agentti Jasper Parrottin kunniaksi. Tasavallan presidentti on myöntänyt Parrottille Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkin tunnustuksena hänen suomalaisen musiikin eteen tekemästään työstä. Kunniamerkin luovuttaa tilaisuudessa Lontoon suurlähettiläs Jukka Siukosaari. Kunniamerkkiä esittivät Parrottille Turun kaupunki ja Turun musiikkijuhlat. 

Lähetystön tilaisuudessa esiintyy pianisti Ossi Tanner. Ohjelmiston on suunnitellut TMJ:n taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä, jonka kansainvälistä uraa Jasper Parrott on vahvasti edistänyt. 

Keskiviikkona Turku ja Turun musiikkijuhlat järjestävät promoamistilaisuuden Royal Festival Hallissa Southbank Centressä. Southbank Centre on Lontoon johtava klassisen musiikin konserttipaikka.

Tilaisuudessa esitellään Turun suuria kulttuuri-investointeja: Turun musiikkitaloa, Historian ja tulevaisuuden museota sekä Taiteen taloa. Paikalle odotetaan noin 50 toimittajaa, matkanjärjestäjää ja muita sidosryhmien edustajaa.  

– Turku on investoimassa kulttuuriin erittäin merkittävällä tavalla kaupungin juhlavuoteen 2029 mennessä. Panostukset ovat suuria myös eurooppalaisessa kontekstissa. Odotamme kaikille taloillemme näkyvyyttä kansainvälisessä mediassa ja huomiota matkanjärjestäjien suunnitelmiin. Tämän eteen teemme nyt töitä Lontoossa, sanoo Turun pormestari Minna Arve

Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, kapellimestari Klaus Mäkelä johtaa tilaisuuden jälkeen Lontoon filharmonisen orkesterin konsertin Southbank Centressä. Turun musiikkijuhlat on Suomen korkeatasoisin kansainvälisen tason musiikkifestivaali ja tekee vahvaa kansainvälistymistyötä. 

– Turun musiikkijuhlat haluaa tapahtumana olla kulttuuri-Turun lippulaiva kansainvälisesti ja yhdessä kaupungin ja alueen matkailutoimijoiden kanssa vahvistaa kuvaa Turusta Pohjoismaiden pääkaupunkeihin verrattavana kulttuurimatkailun kohteena. Koronapandemia pysäytti hetkellisesti kansainvälisen markkinointimme, mutta nyt jatkamme työtä ja katsomme kasvua hakien eteenpäin, toteaa Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki

Kansainväliset pr- ja mediatilaisuudet jatkuvat keväällä niin kaupungin, TMJ:n kuin Visit Turun toimesta. Visit Turku esittelee Turkua ja saaristoa matkakohteena erityisesti Ruotsissa ja Venäjällä sekä Iso-Britanniassa ja Saksassa, jotka ovat Turun päämarkkinointialueita matkailumarkkinoinnissa. Myös kansainvälisten toimittajien ilmoittautuminen Turun järjestämiin kaupungin eri tilaisuuksiin on jo vilkastunut.