Rettigin vanhaan kiinteistöön avautuvasta Taiteen talosta muodostuu taide- ja kulttuuriammattilaisten ja kaupunkilaisten tärkeä kohtaamispaikka. Samalla talo toimii kehittyvän Vanhankaupungin merkittävänä vetovoimakohteena. Turun Taiteen taloon haettavalta toimitusjohtajalta toivotaan kokonaisvaltaista johtajuutta ja näkemystä talon konseptin kehittämiseen.

Turun Taiteen talo Oy

  • Turun Taiteen talo Oy on yleishyödyllinen yhtiö, jonka omistaa Turun kaupunki.
  • Yhtiön toimialana on edistää ja tukea Turun kaupungissa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa, taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työllisyyttä ja elinkeinoa sekä kehittää ja organisoida Taiteen talon konseptia.
  • Yhtiö tekee yhteistyötä kulttuuritoimijoiden, luovan talouden yritysten, kaupallisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa.

Turun Taiteen talo Oy:n toimitusjohtajan hakuilmoitus

Turun kaupunki hankki loppuvuodesta 2021 Rettigin vanhan tupakkatehtaan kiinteistön perustaakseen Taiteen talon kaupungin historialliseen keskustaan. Taiteen talo kokoaa yhteisen katon alle useita eri taidealojen edustajia ja monimuotoisia kulttuuripalveluita sekä tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungille Taiteen talo on paitsi itseisarvo sellaisenaan myös vetovoimatekijä ja matkailukohde, joka tuo voimaa kulttuurialalle ja eloa Vanhankaupungin ytimeen.

Turun Taiteen talo Oy:n toimitusjohtaja johtaa yhtiön operatiivista toimintaa ja vastaa sen kokonaisuudesta, aina suunnittelusta käytännön toteuttamiseen.

-  Turun Taiteen talo on vasta alkutaipaleellaan, joten tarjolla on harvinainen aitiopaikka uudenlaisen konseptin ja brändin kehittämiseen. Näkemyksellinen johtaja pääsee määrittelemään puhtaalta pöydältä sekä talon että oman roolinsa yhdessä yhtiön hallituksen ja talon toimijoiden kanssa, Turun Taiteen talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Valkama sanoo.

Tarjolla on harvinainen aitiopaikka uudenlaisen konseptin ja brändin kehittämiseen.

Usean toimijan kokonaisuudessa hyvä yhteisöjohtaminen ja valmius vuoropuheluun korostuu. Tehtävä edellyttää myös yrittäjähenkisyyttä sekä kykyä talouden ja hallinnon suunnitteluun ja johtamiseen.

-  Toimitusjohtajalla tulisi olla ymmärrystä taidealasta elinkeinona, kulttuuripalveluista ja luovien alojen toimintamuodoista, sekä kokemusta laajojen kokonaisuuksien menestyksellisestä vetämisestä, Arto Valkama kuvailee.

-  Mutta ennen kaikkea toivomme tehtävään henkilöä, jolla on kyky nähdä mahdollisuuksia ympäristössään. Uteliasta ja ennakkoluulotonta johtajaa, joka on kiinnostunut tutkimaan, miten erilaisia toimintoja yhdistelemällä voi synnyttää ainutlaatuisen ja Turun näköisen kokonaisuuden.

Turun Taiteen talon toimitusjohtajan haku avautui perjantaina 25.2. ja se on avoinna 11.3.2022 asti. Vaikka nopeasti edenneen Taiteen talo -hankkeen konseptin laadinta on vasta aluillaan, talo saa ensimmäiset vuokralaisensa jo pian. Ensimmäisinä Taiteen taloon muuttavat Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön kuvataiteilijat heidän käyttöönsä varattuun kahteen kerrokseen. Muut tilat suunnitellaan ja toteutetaan tulevien käyttäjien tarpeiden mukaan.