Nuorten urheilijoiden menestystä juhlistettiin stipendinsaajien mitalitilaisuudessa 8.3. Turun konserttitalolla.

Turun kaupungin liikuntalautakunnan stipendidiplomit jaettiin 25 yksittäiselle urheilijalle sekä 5 joukkueelle. Stipendinsaajat ovat iältään 13–20-vuotiaita. Nuoret edustavat 14 eri seuraa tai jaostoa, ja he saavuttivat menestystä 12 eri lajissa tai kilpailumuodossa.

Maailmanmestaruuden hiihtosuunnistuksessa voitti MS Parman Niklas Ekström. MM-maajoukkuekultaa joukkuevoimistelussa saavutti Lahjan Tyttöjen Sanix Valens Junior -joukkue. Nuorten MM-kultaa voittivat nuorten salibandymaajoukkuetta edustaneet urheilijat Meri-Helmi Höynälä, Minnie Helminen sekä Tuulia Lahti sekä nuorten MM-hopeaa saivat Daniel Kortetmäki, Eero Kuutsa sekä Waltteri Vesterinen. EM-pronssia saavutti painonnostossa Aino Luostarinen.

PM-hopeaa saavuttivat Turun Uimarit ry:n b-junioripoikien joukkueesta mukana olleet urheilijat Aku Kaukinen, Artöm Mironov, Eeli Mäkelä sekä Saku Niinivirta. Uinnin PM-pronssille ylsi Vilma Leppähaara. Suomenmestaruuksia kertyi 32 nuorelle turkulaisurheilijalle.

Stipendirahaa yli 6000 euroa

Nuorille jaetun stipendirahan kokonaissumma on 6 050 euroa. Nuoren urheilijan stipendillä tuetaan ja huomioidaan yksilö- ja joukkuelajien nuoria urheilijoita tai joukkueita, jotka ovat menestyneet kansallisesti tai kansainvälisesti. Urheilijan kotikunnan on oltava Turku, ja joukkueen on edustettava turkulaista urheiluseuraa, liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.

Tilaisuuden järjesti Turun kaupungin liikuntapalvelut ja Turun liikuntalautakunta. Liikuntalautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen toivotti puheessaan nuorille stipendinsaajille onnea ja menestystä, sillä nuoret urheilijat ovat vaikeasta korona-ajasta huolimatta yltäneet hienoihin saavutuksiin.  

Konserttitalossa esiintyi Lahjan Tytöt ry, jonka joukkue Team Isla esitti kevään uuden kilpailuohjelmansa. Joukkue on Lahjan Tyttöjen 12–14-vuotiaiden SM-sarjan joukkue, joka harjoittelee hyvällä motivaatiolla kohti huippu-urheilua. Musiikista vastasi muusikko, säveltäjä ja sanoittaja Olli Lepänrinne.