Omahoitovalmennus-ryhmä pariskunnille alkaa syksyllä Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Ilmoittautuminen alkukeskusteluun 16.9.2022 mennessä puhelimitse p. 040 632 3382.

Kuten mikä tahansa sairaus, muistisairaus tulee monesti yllättäen. Muistisairausdiagnoosin saaminen voi aiheuttaa epävarmuutta ja huolta tulevaisuudesta, vaikka toimintakykyisiä ja hyviä vuosia olisi konkreettisesti jäljellä paljonkin.

Uudessa elämäntilanteessa tieto, ohjaus ja vertaistuki ovat erittäin tärkeitä. Muistisairauden hyväksyminen osaksi omaa arkea voi helpottua yhteisen pohdinnan kautta. 

    Omahoitovalmennus-ryhmä aloittaa Ruusukorttelissa 

    Omahoitovalmennus-ryhmässä voitte yhdessä pariskuntana löytää voimavaroja arkeen ja tulevaisuuteen elämäntilanteessa, johon noin vuoden sisällä saatu muistisairausdiagnoosi vaikuttaa. Ryhmää ohjaavat koulutetut omahoitovalmennus-ohjaajat yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa.

    Ryhmään osallistuu 8–10 pariskuntaa ja se kokoontuu yhteensä 8 kertaa. Ryhmän kantavia voimia ovat mukava yhdessäolo, vertaistuki, ajankohtainen tieto, sekä teidän toiveidenne mukainen toiminta. Ryhmäkertojen teemoina ovat mm. muistisairaudet, ravitsemus, parisuhde ja omaishoitajuus.

    Omahoitovalmennus-ryhmä kokoontuu maanataisin 3.10.–21.11.2022 Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa. Alkukeskusteluun ilmoittaudutaan 16.9.2022 mennessä. Ohjaajat tapaavat teidät alkukeskustelun merkeissä ennen ryhmän alkamista.

    Tutkitusti toimiva malli

    – Uudessa elämäntilanteessa sekä muistisairas, että hänen puolisonsa kaipaavat vertaistukea ja tietoa. Turvallisessa ryhmässä voi tunnistaa ja löytää sekä yhteisiä, että omia voimavarojaan, toteaa Vanhustyön keskusliitto ry:n alueohjaaja Laura Rautiainen

    Oli kuin lottovoitto saada osallistua, ryhmässä huomasimme, ettei tässä ole hätää. Nyt tuntuu, että elämä voittaa!
    – palaute Omahoitovalmennus-ryhmästä.

    Omahoitovalmennus-ryhmässä teemasta puhutaan avoimesti ja osallistujia arvostavasti, turvallisessa ilmapiirissä. Vanhustyön keskusliitto on asiantunteva, ihmisläheinen ja aktiivinen toimija, joka valtakunnallisena keskusjärjestönä edistää vanhusten ja ikääntyvien hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta.  

    Tutkimustulosten mukaan Omahoitovalmennus-ryhmässä:  

    • Osallistujat sitoutuvat hyvin ryhmiin 
    • Kognitiiviset eli tiedolliset taidot säilyvät merkittävästi paremmin valmennukseen osallistuneilla muistisairailla ihmisillä kontrolliryhmään verrattuna ½ vuotta ryhmien päättymisen jälkeen. 
    • Puolisoiden elämänlaatu kohenee ryhmätoiminnan vaikutuksesta. 
    • Kahden vuoden seurannassa valmennustoiminta on ollut kustannusneutraalia 
    • Omahoitovalmennus-ryhmät tarjoavat pariskunnalle voimavaroja, tukea ja tietoa uuteen elämäntilanteeseen.  

    Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen myös YouTubessa

    Omahoitovalmennus on osa Vanhustyön keskusliiton yleishyödyllistä toimintaa ja pohjautuu Ystäväpiiri-toimintamalliin. Toiminta toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella, Veikkauksen varoin.