Syksyllä 14.9. tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Turun liikuntalautakunta kokoontui ensimmäisen kerran. Sen kunniaksi Turun liikuntapalvelut ja Turun liikuntalautakunta viettävät juhlavuotta, jonka aikana liikutetaan kaikkia turkulaisia.

Uusitun Impivaaran 10-vuotisjuhlapäivä 14.2. käynnisti Turun liikuntalautakunnan juhlavuoden. Kevään aikana toukokuussa vietetään myös maauimaloiden avausviikkoa 16.5. alkaen, jolloin Kupittaan maauimala täyttää 110 vuotta. Luvassa on musiikkiesitys, pellehyppynäytös ja pellehyppykoulu.

Toukokuussa Turun liikuntalautakunta ja Turun kaupungin liikuntapalvelut järjestävät tapahtumia, jotka ovat suunnattu lapsille ja nuorille yhteistyössä Turun Palloseuran (TPS) ry:n kanssa. Alakoulujen jalkapalloturnaus järjestetään arkipäivisin 27.–29.4. ja 3.–6.5. Toiminnalliset luokkaretkipäivät liikuttavat noin 1600 oppilasta 16.–19.5. Turun Paavo Nurmi -stadion täyttyy oppilaista, jotka kisaavat alakoulujen välisissä viestikarnevaaleissa 31.5. Syyskuun 30. päivä järjestetään myös nuorten MIHI-messut Kupittaan urheiluhallissa.

Syyskuussa juhlitaan juhlavuoden teemaviikkoa

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään teemaviikko, jonka aikana juhlavuosi näkyy myös ympäri kaupunkia.  Teemaviikko pitää sisällään puistojumppaa, lenkkejä ja luentoja. Kirjaston lukusalissa järjestetään Paavo Nurmi -keskuksen luentoja liikunnallisen elämäntavan ja terveyden edistämisen tueksi.

Teemaviikko huipentuu Turun päivään 19.9. Turun päivänä kannattaa lähteä kaverin kanssa maauimalaan, sillä Samppalinnan maauimalaan pääsee kaksi yhden hinnalla.

Liikuntalautakunnan alaiset liikuntalaitokset ja -palvelut tarjoavat monipuolisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia ja -olosuhteita. Se tukee avustusmäärärahoilla urheiluseurojen ja liikuntaa järjestävien yhdistysten toimintaa. Liikuntalautakunta päättää muun muassa liikuntapaikkojen ja -palveluiden maksuista, vapautuksista ja alennuksista sekä vuorojaon yleisistä periaatteista. Liikuntalautakuntaan kuuluu 13 kaupunginvaltuuston toimikaudekseen valitsemaa jäsentä ja yhtä monta henkilökohtaista varajäsentä. Liikuntalautakunnan 2021–2025 puheenjohtajana toimii Sini Häkkinen.

Seuraa Turku.fi-verkkosivustoa ja Turkuliikkeelle Facebook ja Instagram-tilejä, joissa tiedotetaan juhlavuoden tulevista tapahtumista.

Tulevia juhlavuoden tapahtumia:

  • Kupittaan maauimala 110 vuotta ja maauimaloiden avausviikko 16.5.–22.5.
  • TPS:n, Turun liikuntalautakunnan ja Turun kaupungin liikuntapalveluiden tapahtumat lapsille ja nuorille:
    • Alakoulujen jalkapalloturnaus 27.–29.4. ja 3.–6.5.
    • Toiminnalliset luokkaretkipäivät 16.–19.5.
    • Alakoulujen viestikarnevaalit Paavo Nurmi -stadionilla 31.5.
  • Liikuntalautakunta 100 vuotta -teemaviikko 12.9.–19.9.
  • MIHI-messut Kupittaan urheiluhallilla 30.9.
  • Impivaaran uimahalli Aleksis Kiven -päivä 10.10.