6Aika VR Fast Track-hanke tuotti malleja yritysten avuksi maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen virtuaalitodellisuuden avulla.

Hankeinfo

Hankkeessa mukana: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (päätoteuttaja) ja Turun ammattikorkeakoulu
Kesto: 1.10.2019-30.4.2022
Budjetti: 577 604 euroa

vrfasttrack.fi

VR Fast Track – osaamisen kautta työelämään hankkeen tavoitteena oli kehittää virtuaalitodellisuutta hyödyntävä osaamisen tunnistamisen malli erityisesti yrityskäyttöön. Hankkeessa testattiin virtuaalitodellisuutta maahanmuuttajien osaamisen tunnistamisessa, koska heillä osaamisen näytön esteenä voi olla puutteellinen kielitaito. Osaamista voi todentaa mm. virtuaalisella hygieniapassilla, tutusta suurkeittiön toimintaan ja harjoitella virtuaalisesti työhaastattelutilanteita.

Hankkeessa selvitettiin myös voiko kevytyrittäjyys auttaa maahanmuuttajia työllistymään. Halukkaat maahanmuuttajat koulutettiin kevytyrittäjyyteen ja työllistävistä yrityksistä muodostettiin pooli, joka tarjoaa erilaista ja eripituisia työtehtäviä kevytyrittäjille.

Katso tästä VR Fast Track esittelyvideo tuloksista https://www.youtube.com/watch?v=V6-pAwf0VBo

Hankkeen loppuseminaari pidetään 26.4.2022 klo 12 alkaen. Lisäinfoa ja ilmoittautuminen julkaistaan pian VR Fast Track-hankkeen sivuilla

Lisätietoja 

Tiina Laakso

Turun ammattikorkeakoulu / Turku University of Applied Sciences

Terveys ja hyvinvointi / Faculty of Health and Well-being

tiina.laakso@turkuamk.fi
www.turkuamk.fi. / www.tuas.fi

Sun hyvä elämä -palvelut: terhy@turkuamk.fi