DigiOnen helppokäyttöiset ja yhteensopivat palvelut tarjoavat koulutuksen järjestäjälle ratkaisun muun muassa oppilaitoshallintaan ja vuosisuunnitteluun. Uusi palvelukokonaisuus säästää aikaa ja helpottaa arkea. 

Entistä yhtenäisempi palvelukokonaisuus

DigiOne on kasvatuksen ja koulutuksen palvelualusta, joka kokoaa kaikki oppijan, huoltajan ja henkilökunnan käyttämät palvelut helppokäyttöiseksi kokonaisuudeksi. Hankkeessa ovat mukana Vantaan, Espoon, Jyväskylän, Lahden, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit sekä Kuntien Tiera.
 
Tämä uutinen aloittaa vuoden 2022 aikana julkaistavan juttusarjan, jossa kerrotaan kattavasti DigiOnen palveluista. 

Tutustu DigiOne-palvelukokonaisuuteen tästä linkistä.

DigiOne tukee oppimista ja tarjoaa helppokäyttöiset työvälineet opetustyön toteuttamiseen ja oppilaitoshallintaan. 
  
– Jatkossa oppilaitostiedot tulevat DigiOneen suoraan Opetushallitukselta, ja oppilaitoksia koskevat perustiedot tuodaan vuosisuunnitelmaan automaattisesti DigiOnen toisesta osiosta. Aikaisemmin työ on tehty manuaalisesti, kertoo järjestelmäasiantuntija Elina Kajanto.

Pilottikoulut mukana käyttöliittymätestauksissa

Yli-Maarian koulun odotukset DigiOnen suhteen ovat korkealla. Suurin toive on, että virheetön tieto on helposti saatavilla ja että tietojen siirto sujuu helposti. DigiOnen toivotaan säästävän aikaa ja helpottavan arkea. Tehtyjen käyttöliittymätestausten perusteella tämä näyttääkin toteutuvan.  
  
– On mielenkiintoista toimia pilottikouluna ja testata uusia käyttöliittymiä. Oppilaitoshallinnan ja vuosisuunnittelun kannalta on tärkeää, että tieto on ajan tasalla eikä sitä tarvitse enää siirtää manuaalisesti paikasta toiseen, tiivistää Yli-Maarian koulun koulusihteeri Katja Virtanen

Oppilaitoshallinnan ja vuosisuunnittelun kannalta on tärkeää, että tieto on ajan tasalla eikä sitä tarvitse enää siirtää manuaalisesti paikasta toiseen.

Yli-Maarian koulun lisäksi Turun pilottikouluina toimivat Cygnaeus skola, Puolalan koulu, Puropellon koulu, Puolalanmäen lukio sekä Turun klassillinen lukio. Pilottikoulut ovat päässeet testaamaan uusia käyttöliittymiä ja antamaan palautetta palvelukokonaisuuden toimivuudesta. Kuntakommentoinnin viides erä kaikkiaan seitsemästä päättyi 16.3.2022.

Turku mukana kehittämässä sisältöjä

Pilottikoulujen henkilökunnan lisäksi DigiOnen kehitystyöhön osallistuu suuri määrä muitakin asiantuntijoita. Tavoitteena on, että pilottikoulut pääsevät suunnittelemaan lukuvuotta 2023–2024 uusilla DigiOnen palveluilla jo keväällä 2023. 
  
– Pilottikoulujen osalta lukuvuosi 2022–2023 mennään loppuun saakka nykyisillä palveluilla, vaikka pilotointia ja seuraavan lukuvuoden suunnittelua aloitetaankin DigiOnen palveluilla jo keväällä 2023. Sama koskee sitten muitakin kouluja vuotta myöhemmin, hankepäällikkö Seppo Pukonen muistuttaa. 

Katso video DigiOne – Parempi arki kaikille alta tai YouTubessa.