Pernon perhetelakka järjestää ryhmämuotoista toimintaa lapsiperheille. Lapsille Perhetelakan avoin varhaiskasvatustoiminta antaa mahdollisuuden tottua ja harjoitella taitoja, jotka auttavat sopeutumaan päivähoitoon.

Huoltaja on turvallisesti läsnä toiminnassa. Huoltajille avoin toiminta on vertaistukea, mahdollisuutta keskustella muiden, lapsiperheen arjessa olevien aikuisten kanssa.
Tiistain ja perjantain ryhmät ovat toiminnallisia; askartelua, leikkiä ja musiikkituokiota. Ryhmään voi tulla omien tarpeiden ja aikataulujen mukaan.

”Tänne on aina kiva tulla”

Anu Vihermaalle Perhetelakka on tärkeä paikka. Hänen mukaansa toiminta on täsmäpalvelua.
”Saan tulla lasten kanssa omien tarpeideni mukaan. Tämä on mahtava paikka, voin puhua täällä kaikista asioista ja tänne on aina kiva tulla”

 

Linda Väisäsen mukaan Pernon perhetelakalla on avoin ja keskusteleva tunnelma

”Arjen piristävä paikka”

Linda Väisänen kuuli avoimesta toiminnasta neuvolasta. ”Tämä on arjen piristävä paikka. Ihmiset ovat erilaisia ja avoimia. Juttelemme monista asioista. Osa meistä on käynyt jo vuosia ja tämä on iso osa vertaistukea. Lisäksi lapset nauttivat, kun voivat välillä leikkiä eri leluilla ja paikalla on aina paljon leikkikavereita. Lapset oppivat täällä jakamista ja toisten kanssa toimimista ja huomioonottamista. Tärkeitä taitoja, kun he siirtyvät päiväkotiin. Tämä on todella hyvä paikka, reilua ja reipasta keskustelua”.

Mira Ahonen löysi Pernon perhetelakan sisarensa suosituksesta

”Matalan kynnyksen paikka, helppo tulla”

Mira Ahonen kuuli paikasta siskoltaan ja tykästyi niin, että käy avoimessa toiminnassa Paimiosta asti. ”Tämä on todellinen matalan kynnyksen paikka, helppo tulla.”

Kristiina Forss ja Marika Tammi ovat kävijöiden mukaan Pernon perhetelakan sydän

Aitoa kohtaamista

Pernon perhetelakalla työskentelevät varhaiskasvatuksen opettaja Marika Tammi ja perheohjaaja Kristiina Forss. ”Perhetelakan avoimet päivät ovat toiminnallisia. Tämä on olohuone ja hyvän olon paikka. Olohuoneeseemme ovat kaikki perheet tervetulleita”, kertovat Kristiina ja Marika, ”täällä on aitoa kohtaamista ja kaikista asioista voi puhua”.

Pernon perhetelakalla on syntynyt ystävyyssuhteita ja perheet saattavat käydä paikalla useita vuosia. Eräs äiti on kirjoittanut paikasta seuraavaa; ”Kun omaa pieniä lapsia, on hirvittävän tärkeää päästä edes hetkeksi jonnekin, jonnekin missä oikeasti välitetään, tuetaan ja kuunnellaan. Ja tällaisen paikan ovat luoneet Krisse ja Marika”.

Lisätiedot

Pernon perhetelakka on avoinna alle kouluikäisille ja heidän huoltajilleen tiistaisin ja perjantaisin klo 9 – 13.

Keskiviikkoisin klo 10 – 14 ryhmä on avoin alle 1-vuotiaille huoltajineen.

Kiinteä perheryhmä maanantaisin ja torstaisin klo 8.30 – 13. Ryhmä on tarkoitettu perheille, joissa huoltajilla on vahvemman tuen tarvetta.

Pernon perhetelakka
Pernontie 16
0449074768

Asiasanat: