Turun museopalvelut valmistelee kaikkien kokoelmien muuttoa uuteen kokoelmakeskukseen, minkä vuoksi asiakaspalvelu suljetaan. Varsinainen muutto tapahtuu vuonna 2025. Tietopalvelu, kuvatilaukset, kokoelmalainat ja lahjoitusten vastaanotto suljetaan muuton ajaksi.

Turun museokeskuksen kokoelmiin liittyvä asiakaspalvelu suljetaan 30.6.2022, jolloin kuvatilausten ja lainapyyntöjen vastaanotto päättyy valokuva-, esine- ja taidekokoelman osalta. Myös arkiston asiakaspalvelu sulkeutuu samaan aikaan. Sulku kestää ainakin vuoden 2025 loppuun asti. Kokoelmia saadaan muuton jälkeen käyttöön hieman eri tahtiin ja ajankohtien tarkentuessa tiedotamme lisää.

Mikäli tiedossanne on laina- tai tutkimustarpeita liittyen Turun museokeskuksen kokoelmiin, pyydämme yhteydenottoa hyvissä ajoin.

Valokuvakokoelma

Valokuvakokoelman asiakaspalvelun sulkeminen koskee kaikkia kokoelmapalveluja: kuvatilauksia, esineiden ja taideteosten valokuvausta, lahjoitusten vastaanottoa ja neuvontaa. Finna.fi-palvelussa on käytettävissä yli 10 000 Turun museokeskuksen valokuvaa, joista moni myös korkearesoluutioisena. 30.6.2022 mennessä pyydetyt kuvatilaukset pyritään toimittamaan syksyn 2022 aikana.

Esinekokoelma

Esinekokoelman asiakaspalvelun sulkeminen koskee muilta museoilta tulevia lainapyyntöjä, lahjoitusten vastaanottoa ja asiakaskyselyitä, jotka vaativat tutkimustyötä.

30.6.2022 mennessä pyydetyt esinelainat luovutetaan vuoden 2022 aikana.

Taidekokoelma

Taidekokoelman asiakaspalvelun sulkeminen koskee taideteosten näyttelylainoja, taiteen talletustoimintaa, taideteosten tai taidearkiston kuvia sekä asiakaskyselyitä, jotka vaativat arkistoselvitystä.

30.6.2022 mennessä pyydetyt taidelainat luovutetaan vuoden 2022 aikana.

Arkisto ja Turun museokeskuksen käsikirjasto

Arkiston asiakaspalvelun sulkeminen koskee kaikkia tieto- ja kokoelmapalveluja. Käsikirjasto on jo suljettu.

Arkeologiset kokoelmat

Arkeologiset kokoelmat suljetaan 1.1.2023. Jos suunnittelet esilleotto-, laina- tai näytepyyntöjä arkeologisista kokoelmista, toimi tämän vuoden aikana.

Kuva: Kuljetus-Keskuksen kuorma-auto, 1932. Kuvaaja: H. Attila. TMK, valokuvakokoelmat.