Turun museopalvelut valmistelee kaikkien kokoelmien muuttoa uuteen kokoelmakeskukseen, minkä vuoksi asiakaspalvelu suljetaan. Varsinainen muutto tapahtuu vuonna 2025. Tietopalvelu, kuvatilaukset, kokoelmalainat ja lahjoitusten vastaanotto suljetaan muuton ajaksi.

Turun museokeskuksen kokoelmiin liittyvä asiakaspalvelu suljettiin kesäkuussa 2022, jolloin kuvatilausten ja lainapyyntöjen vastaanotto päättyi valokuva-, esine- ja taidekokoelman osalta. Myös arkiston asiakaspalvelu on suljettu. Sulku kestää ainakin vuoden 2025 loppuun asti. Kokoelmia saadaan muuton jälkeen käyttöön hieman eri tahtiin ja ajankohtien tarkentuessa tiedotamme lisää.

Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Aina-palvelusta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, taidetta ja arkistoaineistoja. Kaikille tarkoitetussa julkisessa Aina-käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia. Aina on valtava tietopankki, jossa fyysisen kulttuuriperintömme tietueet säilyvät pitkälle tulevaisuuteen.

Siirry Aina-palveluun (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Valokuvakokoelma

Valokuvakokoelman asiakaspalvelun sulkeminen koskee kaikkia kokoelmapalveluja: kuvatilauksia, esineiden ja taideteosten valokuvausta, lahjoitusten vastaanottoa ja neuvontaa. Finna.fi-palvelussa on käytettävissä yli 10 000 Turun museokeskuksen valokuvaa, joista moni myös korkearesoluutioisena. 30.6.2022 mennessä pyydetyt kuvatilaukset pyritään toimittamaan syksyn 2022 aikana.

Esinekokoelma

Esinekokoelman asiakaspalvelun sulkeminen koskee muilta museoilta tulevia lainapyyntöjä, lahjoitusten vastaanottoa ja asiakaskyselyitä, jotka vaativat tutkimustyötä.

30.6.2022 mennessä pyydetyt esinelainat luovutetaan vuoden 2022 aikana.

Taidekokoelma

Taidekokoelman asiakaspalvelun sulkeminen koskee taideteosten näyttelylainoja, taiteen talletustoimintaa, taideteosten tai taidearkiston kuvia sekä asiakaskyselyitä, jotka vaativat arkistoselvitystä.

30.6.2022 mennessä pyydetyt taidelainat luovutetaan vuoden 2022 aikana.

Arkisto ja Turun museokeskuksen käsikirjasto

Arkiston asiakaspalvelun sulkeminen koskee kaikkia tieto- ja kokoelmapalveluja. Käsikirjasto on jo suljettu.

Arkeologiset kokoelmat

Arkeologiset kokoelmat suljettiin 1.1.2023. 

Kuva: Kuljetus-Keskuksen kuorma-auto, 1932. Kuvaaja: H. Attila. TMK, valokuvakokoelmat.