Tontinluovutuskilpailulla valmistaudutaan Anikaistenmäen laen muutokseen. Kaikkien turkulaisten tuntema ympäristö saa uuden käyttötarkoituksen, kun konserttitalon toiminta siirtyy tulevaan musiikkitaloon ja ammatti-instituutti luopuu Aninkaistenmäen tiloistaan vuosina 2026-2027. Tontit luovutetaan vuonna 2028.

Lisätietoa:

Tontinluovutuskilpailun verkkosivu www.turku.fi/aninkaisten-konserttitalo

Kilpailulla haetaan korkeatasoista kaupunkiympäristöä

Kilpailun tavoitteena on löytää suunnitelma, joka on arkkitehtonisesti korkeatasoinen, toteutuskelpoinen ja tyylikkäästi kaupunkimaisemaan sovitettu. Kilpailulla valitaan alueelle uusi omistaja ja rakennuttaja/rakentaja.

- Odotamme arviointiryhmässä suurella mielenkiinnolla kilpailuehdotuksia. Alue on keskeisellä paikalla Turkua ja tämä tontinluovutuskilpailu on merkittävä koko Aninkaisten alueen kehittämisen kannalta, kertoo kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Ville Valkonen

Tontinluovutuskilpailun ehdotukset jätetään viimeistään 4.8. ja arviointiryhmän tavoitteena on käydä ehdotukset läpi ja arvioida ne siten, että tulos julkaistaisiin viimeistään syyskuussa.

Asemakaavoitusta viedään eteenpäin yhteistyössä voittaneen ryhmän kanssa

Alueella on vireillä asemakaavanmuutos. Kaavan tavoitteena on määrittää Konserttitalolle ja Ammatti-instituutille uusi käyttötarkoitus sekä tutkia alueen täydennysrakentamisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on, että alue on elävä ja toiminnoiltaan monipuolinen osa kehittyvää Aninkaisten aluetta. Tontinluovutuskilpailun ratkeamisen jälkeen asemakaavanmuutoksen sisältöä muokataan eteenpäin kaupungin ja voittaneen ryhmän yhteistyönä.

Osa laajempaa kaupunkikehityshanketta

Alue on osa kehittyvää Aninkaisten aluetta, joka on yksi Turun kaupungin keskustan kehittämisen kärkihankkeen osa-alueista.

 Aninkaisten alueelle Aninkaisten sillan ja nykyisen linja-autoaseman kylkeen on suunnitteilla Matkakeskus, jossa yhdistyisivät raideliikenne, kaukoliikenteen bussit sekä paikallisliikenne. Parkin kentän alueelle suunnitellaan liikuntapalveluiden uudistamista ja kentän reunalle täydennysrakentamista sekä kentän alle aluetta palvelevaa pysäköintilaitosta.