Kuukauden koulu -juttusarjassa kerrotaan turkulaiskoulujen toiminnasta ja siellä työskentelevistä ihmisistä.

Oppilaat ja opetushenkilökunta tekevät kouluissa paljon hyvää ja tärkeää työtä, joka ei saa aina kuitenkaan ansaitsemaansa huomiota. Kuukauden koulu -juttusarjassa halutaan nostaa esille kaikkia niitä hyviä toimintatapoja ja mielenkiintoisia ihmisiä, joita turkulaiskouluista löytyy.

Ensimmäinen kuukauden koulu on Yli-Maarian koulu. Sen myötä seuraavien viikkojen aikana Turun kaupungin kasvatuksen ja opetuksen viestintäkanavissa kerrotaan Yli-Maarian koulun toiminnasta ja siellä työskentelevistä ihmisistä.

Ensimmäisen kuukauden koulu -jutun aiheena ovat Yli-Maarian koulun satuvälkät, joiden tarkoituksena on edistää lukemista sekä eri ikäisten lasten ja nuorten kohtaamisia.

Tulevien juttujen aiheina ovat muun muassa nuokkarivälkät, STEAM Turku -toiminta sekä ruotsin, englannin ja ilmaisutaidon opettaja Petteri Kiesiläinen. Messi-toiminnasta kertovassa jutussa kerrotaan siitä, miten koulunkäynnin haasteita kohdanneet oppilaat saavat yksilöidyn pienryhmäopetuksen avulla tukea oppimiseen. HyMi-toiminta pitää puolestaan sisällään kynttiläaamiaisia, pakohuonepelejä, laavuretkiä ja muuta opettajien opettajille järjestämää toimintaa.

Kuukauden koulu -juttusarjan levittää tietoa koulujen hyvistä käytännöistä kouluilta toiselle. Samalla juttusarjan avulla kerrotaan huoltajille, mitä turkulaiskouluissa tapahtuu.

Satuvälkät-jutun pääset lukemaan täältä: Satuvälkät edistävät lukemista ja yhdistävät eri ikäisiä oppilaita

Vinkkaa tulevista kuukauden kouluista: toni.puurtinen@turku.fi. Kerro muutamalla sanalla, minkälaisia asioita tai ihmisiä kyseisestä koulusta kannattaisi nostaa juttusarjassa esille.

Asiasanat: