Tervetuloa kurkkaamaan Resurssipoolin sairaanhoitajien arkea! Ulla, Sanna, Raija, Suvi ja Johanna kertovat lisää.

P.S. We are hiring!! Rekrytoimme tällä hetkellä uusia sairaanhoitajia, jotka ovat innostuneita syventämään omaa ammattitaitoaan ja liittymään hyvää työyhteisöä arvostavaan ammattilaisten tiimiin!

​Mitä kuuluu kotihoidon resurssipoolin sairaanhoitajien arkeen? Avaamme kotihoidon Resurssipoolin sairaanhoitajien työpäivää ja heidän työnkuvaansa sekä tietysti esittelemme itse tekijät. Tällä hetkellä Resurssipoolissa työskentelee viisi ammattitaitoista ja työhönsä sitoutunutta sairaanhoitajaa lähihoitajien lisäksi.

Vastuualue oman mielenkiinnon mukaan

Resurssipoolin sairaanhoitaja toimii kaikilla Turun kaupungin 22 kotihoidon lähipalvelualueella. Pääsääntöisesti menemme alueelle tuuraamaan poissaolevaa sairaanhoitajaa, jolloin vastaamme sinä päivänä poissaolevan sairaanhoitajan asiakastiimin päivittäisistä asioista sekä vastaamme akuutteihin konsultaatioihin.

Asiakkaiden asioita hoitaessa teemme monipuolista sekä monialaista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Kotihoidossa sairaanhoitaja toimii hoitotyön asiantuntijana ja hänellä on oikeus sekä kyky tehdä itsenäisiä päätöksiä. Tästä syystä sairaanhoitajan työ kotihoidossa onkin mielekästä.

Sairaanhoitaja on avainasemassa asiakkaan hoidon nivelvaiheissa. Uusien asiakassuhteiden aloitus, sairaalasta kotiutuvien asiakkaiden hoidon varmistaminen sekä moninainen yhteistyö eri toimijoiden kanssa on kiinteä osa sairaanhoitajan päivittäistä työtä.

Sairaanhoitaja on avainasemassa asiakkaan hoidon nivelvaiheissa. Uusien asiakassuhteiden aloitus, sairaalasta kotiutuvien asiakkaiden hoidon varmistaminen sekä moninainen yhteistyö eri toimijoiden kanssa on kiinteä osa sairaanhoitajan päivittäistä työtä. Päivät ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Joka päivä kohtaamme uusia kollegoita sekä asiakkaita.

Välillä on päiviä, jolloin saatamme mennä alueelle myös ylimääräiseksi sairaanhoitajaksi, jos työt alueella ruuhkautuvat. Usein tällaiset päivät liittyvät alueiden erilaisiin kehitysprojekteihin. Olemme tukena, jotta projektit etenevät suunnitellusti. Lisäksi toimimme asiantuntijoina sekä tukena erilaisissa kotihoidon muissa tehtävissä, kuten koronarokotustoiminnassa ja lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa.

Meillä sairaanhoitajilla on myös merkittävä rooli Resurssipoolin uusien lähihoitajien perehdytyksessä, ohjauksessa sekä osaamisen varmentamisessa. Pyrimme rakentamaan jokaiselle oman mielenkiinnon mukaan ammatillisen kasvun ja osaamisen mahdollistavan vastuualueen. Meille olet arvokas ammattilainen, jonka kasvua haluamme tukea.

Sairaanhoitajien työtä resurssipoolissa

Tiivis työyhteisö – kukaan ei jää yksin

Resurssipoolin sairaanhoitajien työyhteisö on tiivis. Vaikka emme päivittäin näe toisiamme, pidämme silti tiiviisti yhteyttä toisiimme. Säännöllinen yhteydenpito on merkityksellinen asia ja tuemme toisiamme haastavissa työtilanteissa. Työ Resurssipoolissa on itsenäistä, mutta ei yksinäistä. Mottonamme onkin "kukaan ei jää yksin".  Pidämme tärkeänä sairaanhoitajatiimimme hyvää työilmapiiriä ja sen eteen teemme myös yhdessä työtä.

- Toimin vastaavana sairaanhoitajana Resurssipoolissa. Työni on monipuolista ja vaihtelevaa. Minun vastuullani on Resurssipoolin sairaanhoitajien toiminta. Suunnittelen sairaanhoitajien sijoitukset, kehitän toimintaamme, olen tiiviissä yhteistyössä alueiden kanssa ja toimin lähijohtajan tukena toiminnassamme. Lisäksi osallistun myös kenttätyöhön eri alueilla. Nautin työstäni, sen tuomista haasteista sekä vaihtelusta. Koen, että olemme aitiopaikalla seuraamassa ja osallistumassa kotihoidon toimintaan sekä osana kotihoidon kehittämistä, Ulla kertoo.

Vaikka emme näe toisiamme päivittäin, olemme hyvin tiiviisti yhteydessä toisiimme, jopa useita kertoja päivässä.

- Toimin Resurssipoolin vastaavan sairaanhoitajan sijaisena hoitaen Ullan hommia hänen ollessaan poissa töistä. Sairaanhoitajien tiivis ryhmäytyminen auttaa jaksamaan työssä. Autamme toisiamme aina. Vaikka emme näe toisiamme päivittäin, olemme hyvin tiiviisti yhteydessä toisiimme, jopa useita kertoja päivässä, Sanna sanoo.

 Työ resurssipoolin sairaanhoitajana on itsenäistä, työpäivän aikana tehdään paljon isompia ja pienempiä päätöksiä. Kiertäminen eri alueilla on ammatillisesti monipuolista, eri alueilla on hyvin erilaisia asiakkaita ja tarpeita. Resurssipooliin voit tulla sellaisena kuin olet!

Olen itse ollut kiinteästi mukana koronarokotustoiminnassa syksystä 2021 lähtien. Lisäksi olen resurssipoolin haavavastaava yhdessä yhden Resurssipoolin lähihoitajan kanssa, Raija kuvaa.

- Resurssipoolin sairaanhoitajilla on vastuualueita. Minä toimin toisena lääkevastaavana ja osallistun uusien lähihoitajien lääkehoidon perehdytykseen sekä lääkenäyttöjen vastaanottamiseen. Lisäksi lääkeosaamisen varmentaminen on osa vastuualuettani, Suvi kertoo.

Koen työni tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Työ on itsenäistä, mutta ei missään nimessä yksinäistä. Minulla on koko ajan tiimin tuki takana ja voin milloin vain soittaa kenelle tahansa heistä missä tilanteessa tahansa.

- Aloitin tämän vuoden alkupuolella Resurssipoolissa. Vastaanotto oli mahtava, tunsin heti olevani osa loistavaa sairaanhoitajatiimiä. Koko porukka kannustivat sekä opettivat minua, ja opettavat tarvittaessa edelleen niin käytännön kuin muidenkin asioiden hoidossa. Sain riittävän, ja nykyaikana poikkeuksellisen pitkän perehdytysjakson. Olin perehdytyksen jälkeen valmis aloittamaan itsenäisen työn. Koen työni tärkeäksi ja merkitykselliseksi. Työ on itsenäistä, mutta ei missään nimessä yksinäistä. Minulla on koko ajan tiimin tuki takana ja voin milloin vain soittaa kenelle tahansa heistä missä tilanteessa tahansa. Vaihtuvat tilanteet ja reipas työtahti sopivat minulle oikein hyvin ja tunnen olevani juuri oikeassa paikassa, Johanna kuvaa.