Oppilas voi tarvita koulutaipaleensa aikana tukea oppimiseen tai hyvinvointiin. Oppiva Turku -lehden kolmas numero esittelee koululla työskenteleviä ihmisiä ja tarjoaa vinkkejä siihen, miten toimia erilaisissa pulmatilanteissa.

Oppiva Turku -lehden kolmannesta numerosta löydät muun muassa Koulujen palvelut -videosarjan, jossa koulussa työskentelevät ihmiset kertovat, mitä he tekevät työkseen ja milloin oppilas ja huoltaja voivat olla heihin yhteydessä. Myös Punainen lanka -video kannustaa oppilaita ja huoltajia hakemaan apua erilaisissa pulmatilanteissa. Joustavaa perusopetusta käsittelevä juttu kertoo, miten pienryhmässä tapahtuva ja yksilön tarpeet huomioiva opetus voi olla joissain tapauksissa vastaus oppilaan koulunkäynnin ongelmiin. Erilaisuuden arvostamista -jutussa kerrotaan puolestaan Sirkkala skolan ja Sirkkalabackens skolan kokemuksista inkluusion parissa. Lopuksi pääset tutustumaan Yli-Maarian kouluun, joka on Turun kaupungin kuukauden koulu. Esittelyssä ovat satuvälkät ja Messi-toiminta.

Oppiva Turku -verkkolehti kertoo huoltajille, mitä turkulaiskouluissa tapahtuu ja minkälaista niissä on opiskella. Lehteä julkaistaan noin kerran kuukaudessa Wilman kautta, Issuu-julkaisualustalla ja Turun kaupungin verkkosivuilla.

Alta löytyvät lehdestä tietokoneella ja mobiililaitteella katsottavat pdf-versiot.

 

Asiasanat: