Tiistaina 3.5. kokoontuvalle kaupunkiympäristölautakunnalle esitetään, että Kristiinankadun kesäkatua jatkettaisiin myös kesällä 2022. Kesäkadun sijaintia siirrettäisiin yhtä korttelia lähemmäs Aurajokea.

Kesäkatu Kristiinankadulla toteutettiin kokeiluluonteisesti viime vuonna Eerikinkatu-Linnankatu välisellä katuosuudella. Ensimmäistä kertaa järjestettyä kokeilua arvioitiin kattavasti mm. laskennoilla ja kyselyillä. Kaupunkilaisilta ja kesäkadun yrittäjiltä saatu palaute oli pääosin myönteistä ja kesäkadulle toivottiin jatkoa. Kokeilun arviointiraportti tuotiin tiedoksi kaupunkiympäristölautakunnalle lokakuussa 2021. Kevään aikana esitettiin, että kesäkatu toteutettaisiin uudestaan heinä-elokuussa 2022 ja samalla ehdotettiin tälle kesälle uutta sijaintia Kristiinankadun Linnankadun ja Läntisen Rantakadun välisellä osuudella.

Kristiinankatu on keskustan vilkkaimpia kävely- ja pyöräily-yhteyksiä yhdistäen jokirannan Yliopistonkadun kävelykatuun. Keskustan liikenneskenaarioissa Kristiinankatua on esitetty kävelypainotteiseksi kaduksi. Kesäkadun tavoitteena on tehdä yhteydestä viihtyisämpi ja houkuttelevampi. Nykyisille pysäköintipaikoille on suunniteltu tuotavan mm. istutuksia ja penkkejä oleskelua varten sekä esimerkiksi esityksille ja myyntitoiminnalle varattavissa oleva tapahtumamatto.

Kesäkadun suunnittelu jatkuu suunnitelman viimeistelyllä ja kesäkadun arvioinnin tarkemmalla suunnittelulla.
 

Kokouksen esityslista

Asiasanat: