Syksyn ylioppilastutkintoon ilmoittaudutaan Wilmassa 5.6.2022 mennessä. Lakkiaisia juhlitaan Turun VPK:n talossa perjantaina 3.6.2022 klo 17.00 alkaen.

Kevään ylioppilastutkinnon lopulliset tulokset julkaistaan Wilmassa kohdassa Lomakkeet tiistaina 17.5.2022 aamupäivän aikana. Tarkista omat tuloksesi ja ota tarvittaessa yhteyttä kansliaan. Ylioppilastutkintolautakunta tiedottaa tarkemmin suorituksiin tutustumiseen ja oikaisuvaatimuksen tekemiseen liittyen.

Ylioppilaslakki ja kultainen lyyra

Turun opiskelijain tukisäätiö (TOT) lahjoittaa ylioppilaslakin ja kultaisen lyyran Turun iltalukiosta valmistuville, myös kaksoistutkinnon opiskelijoille. Jotta ehdimme hankkia oikean kokoisia lakkeja oikean määrän, ilmoita lakin koko koulusihteeri Lii Puolakaiselle viimeistään sunnuntaina 22.5.2022. Sähköposti on lii.puolakainen@edu.turku.fi. Voit halutessasi käydä sovittamassa lakkia kansliassamme asiakaspalvelun aukioloaikoina eli maanantaista torstaihin klo 15-19.

Lakkiaisjuhla

Turun iltalukion lakkiaisjuhlaa vietetään Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5) perjantaina 3.6.2022 klo 17.00 alkaen. Tarkempia ohjeita annamme lähempänä juhlailtaa.

Paikalla on myös valokuvaaja, jonka kanssa voi sopia ylioppilaskuvan ottamisesta. Valokuvaajan sähköposti on info@tauvonpaikka.fi. Valokuvaukseen voi ilmoittautua oheisen linkin kautta: https://www.kuvaverkkokauppa.fi/T69W5R/sign-up

Syksyn 2022 ylioppilastutkintoon ilmoittautuminen

Ylioppilastutkintoon ilmoittaudutaan Turun iltalukiossa sunnuntaihin 5.6.2022 mennessä. Turun iltalukiossa ylioppilastutkinnon kokeisiin voivat tulevana syksynä lähtökohtaisesti osallistua vain iltalukion omat opiskelijat ja Turun ammatti-instituutin kaksoistutkinto-opiskelijat. Myös Turun iltalukiossa aikaisemmin opiskelleet voivat tiedustella mahdollisuutta osallistua ylioppilastutkinnon kokeisiin.

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedote syksyn 2022 ylioppilastutkintoon ilmoittautuville

ABI-infot yleisistä ohjeista syksyn tutkintoon ilmoittautuville järjestetään tiistaina 10.5.2022 klo 15.30 alkaen koulussa. Vastaava tilaisuus on verkossa klo 18.00 alkaen. Linkki tilaisuuteen julkaistaan verkkosivuillamme lähempänä ajankohtaa.

Ylioppilastutkinnon kokeet järjestetään Turun VPK:n talossa (Eskelinkatu 5). Tarkoista suorituspaikoista ja mahdollisista tarkentavista ohjeista tiedotetaan myöhemmin.

Koko ylioppilastutkinnon suorittavat opiskelijat

Tutkintotavoitteiset opiskelijat ilmoittautuvat opinto-ohjaajan kanssa koulussa tai etänä Teamsissa (Anna-Mari Kiili, lukion tutkintotavoitteiset opiskelijat ja Pekka Tolonen ammatilliselta pohjalta kirjoittavat sekä aineopiskelijat). Aika opinto-ohjaajalta varataan sähköpostilla tai Wilman kautta. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen ja hajautussuunnitelma. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikea oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta.

Korottajat ja täydentäjät

Tutkintonsa arvosanoja korottavat tai tutkintoaan täydentävät ilmoittautuvat itsenäisesti Wilmassa. Ilmoittautuminen on Wilmassa kohdassa Lomakkeet - Ilmoittautuminen ylioppilastutkintoon. Tarkista henkilö- ja yhteystietosi sekä täytä sitova ilmoittautuminen. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (oikea oppimäärä (pitkä, keskipitkä tai lyhyt) koe, kokeen suoritusaika, kokeiden pakollisuus ja ylimääräisyys) huolellisesti. Tarkista tiedot ja vahvista ne lopuksi. Huomaa, että ilmoittautuminen on sitova. Wilmassa tehty ilmoittautuminen ja tietojen vahvistaminen vastaa allekirjoitusta. Ota tarvittaessa yhteyttä koulusihteeri Lii Puolakaiseen. Turun kaupungin lukioista valmistuneet ilmoittautuvat entiseen lukioonsa. 

Erityisjärjestelyhakemukset

Erityisjärjestelyjä ylioppilastutkinnossa voi hakea lukemisen ja kirjoittamisvaikeuden (LUKI), sairauden tai vamman, vieraskielisyyden sekä erityisen vaikean elämäntilanteen perusteella. Erityisjärjestelyjä koskevat hakemukset on lähetettävä YTL:ään viimeistään 30.4.2022. Myöhästyneitä hakemuksia ei mahdollisesti voida ottaa huomioon syksyn tutkinnossa. Jos aiot hakea erityisjärjestelyjä, ota yhteyttä rehtori Sami Peltoseen joko Wilman tai sähköpostin kautta.

Yleisiä ohjeita syksyn 2022 tutkintoon Turun iltalukiossa osallistuville

Turussa 26.4.2022

Sami Peltonen, rehtori