Avointa keskustelua Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta käydään tänäkin vuonna Eurooppa-foorumissa 24.–26. elokuuta Turussa. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Suomen ja EU:n asema osana muuttuvaa kansainvälistä järjestystä. Puhujiksi saapuvat muun muassa pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Annika Saarikko, ulkoministeri Pekka Haavisto, puoluejohtajat Petteri Orpo ja Riikka Purra, opetusministeri Li Andersson ja Sitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Eurooppa-foorumi 24.–26.8.2022

www.europeforum.fi  

Eurooppa-foorumin koko ohjelmarunko: https://europeforum.fi/ohjelma/ 

Eurooppa-foorumi somessa: 

Twitter: @eurooppafoorumi 

Instagram: @eurooppafoorum 

Facebook: Eurooppa-foorumi 2022 

#eurooppafoorumi #europeforum

Muun maailman tavoin Eurooppaa ja Suomea ovat koetelleet monet kriisit: koronapandemia, sota, maailmanpoliittisten jännitteiden kasvu, ilmastonmuutos, energian ja raaka-aineiden hintojen nousu sekä tulevaisuuden talousnäkymien epävarmuus. Demokratian, vapaan markkinatalouden sekä yhteiskuntien vakauden ja turvallisuuden tulevaisuus ovat päivittäisiä yhteiskunnallisen keskustelun aiheita. 

Eurooppa-foorumi vastaa jälleen ajankohtaiseen Eurooppa-keskusteluntarpeeseen ja kutsuu jo viidettä kertaa yhteen ihmiset yhteiskunnan eri osa-alueilta: eri näkemyksiä edustavat poliittiset päättäjät, kansalaisjärjestöt, elinkeinoelämän, asiantuntijat ja kansalaiset. Eurooppa-foorumi on tilaisuus kohdata ja vaihtaa Eurooppa-ajatuksia. 

Katso foorumin koko ohjelmarunko: https://europeforum.fi/ohjelma/  
Ohjelma täydentyy jatkuvasti kevään ja kesän aikana. 

– Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan on hallinnut ja hallitsee seuraavan Eurooppa-foorumin valmisteluja ja keskusteluja. Suomen turvallisuuspolitiikasta käydään ennen foorumia ja vielä sen aikana historiallinen keskustelu, jonka ytimessä on jäsenyytemme Natossa. Suomen päätös tehdään toukokuussa ja siinä hengessä on foorumin ohjelma valmisteltu, sanoo Eurooppa Foorumi Turussa ry:n puheenjohtaja työelämäprofessori Anders Blom.  

Jutta Urpilainen Eurooppa-foorumissa 2021, kuva: Jaska Poikonen

Muuttunut ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne puhuttaa 

Kolmen päivän aikana ohjelmassa on luvassa keskusteluja muuttuneesta ulkopoliittisesta tilanteesta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tapahtumiin sisältyy muun muassa huipputason ulko- ja turvallisuuspoliittinen seminaari sekä EU-poliittinen pääministeritentti, jossa neljän puolueen puheenjohtajat keskustelevat EU:n nykytilanteesta sekä tulevaisuudesta ja tulevan hallituksen Eurooppa-politiikasta. Foorumissa käydään keskusteluja aiheista kuten EU:n ja NATO:n suhteesta, EU:n Venäjän-politiikasta, vihreästä siirtymästä sekä kansainvälisen kaupan ja kilpailun kehityksestä. 

Tapahtumassa on tänäkin vuonna mukana keskustelemassa päivän polttavista aiheista suuri joukko ministereitä, europarlamentaarikkoja sekä tieteen, talouden ja politiikan huippuasiantuntijoita. Vuosi 2022 on Euroopan nuorison teemavuosi ja Eurooppa-foorumin ohjelmassa on nuorille monia tilaisuuksia osallistua keskusteluun. Koko kolmipäiväiseen tapahtumaan voi osallistua livenä verkossa.   

Politiikan ja talouden syksy alkaa tänäkin vuonna Turusta – tervetuloa mukaan!