Uusi pyöräilyn suurtapahtuma järjestetään Turussa 13.-14.8.2022. Kaikille avoin tapahtuma on täynnä erilaista pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa.

Pyörät pyörimään

Turun Pyörämessujen 13.–14.8. ohjelmatiedot sivuilla www.messut.net/pyoramessut.

Sunnuntaina 14.8. järjestetään myös perinteikäs Turku Touring Pyöräily.

Messukonseptin on ideoinut innovaattori Juha Toivonen, joka osallistui ideallaan keskustan kehittämiseksi järjestettyyn Sytytä Turku -kilpailuun ja valikoitui voittajien joukkoon.

- Luvassa on iloinen pyöräilyä edistävä tapahtuma, jossa kaikki löytävät jotain kiinnostavaa, Toivonen sanoo.

Sen lisäksi että messut toimivat pyörien ja pyörätarvikkeiden markkinapaikkana, ohjelmassa on paljon muutakin pyöräilyyn liittyvää. Lauantaina järjestetään pyöräpiknik, sunnuntaina pyörähuutokauppa, ja molempina päivinä pyöränkorjauspaja, jossa pyöränsä saa korjattua tai tuunattua uuteen uskoon.

- Pyörät jäävät liian usein pienenkin vian vuoksi käyttämättä. Se harmittaa. Pyöränkorjauspajalla saa paikattua renkaan, vaihdettua vaijerin tai tehtyä muuta pientä fiksausta näppärästi asiantuntijan opastuksella, Toivonen kertoo. 

Messuille rakennetaan myös BMX- ja Trial-pyöräilyn areena, jossa näiden vauhdikkaiden lajien taitajat näyttävät osaamistaan. Jos lykästää, eikä päätä huimaa, niin kokeilemaan voi päästä itsekin.

Toivonen ei ole unohtanut ohjelmassa myöskään kaltaisiaan ideanikkareita.

- Pyöräilyaiheisessa ideakilpailussa keksitään hyviä ideoita pyöräilyn edistämiseksi ja kilpailun toisessa sarjassa palkitaan mm. parhaita pyöräalan patentteja. Sarjat käynnistyvät kesällä jo ennen messuja.

Tervetuloa myös kauempaa!

Turun Pyörämessujen keksijä on silmin nähden innoissaan tulevasta tapahtumasta.

- Näen mielessäni jo, miltä onnistuneet messut näyttävät. Jokiranta on Tuomiokirkkosillan molemmin puolin täynnä iloisia ihmisiä piknik-eväineen ja Suurtorilla omia pyöriä korjataan oikein urakalla kuntoon.

Toivosen tavoitteena on tehdä messuista vuosittainen tapahtuma, joka vetää pyöräilijöitä kauempaakin, vaikka Rovaniemeltä asti. Ja mikäs siinä, kun varusteet ovat kunnossa ja ajoissa lähtee, niin muutamassa päivässä pyöräilee Turkuun mistä päin Suomea tahansa. Siinä vinkkiä kesävieraille!

Teksti: Päivi Autere
Kuva: Katariina Salokannel
Artikkeli on julkaistu Turkupostissa 2/2022.

Asiasanat: