Turussa kehitetty AR-oppimissovellus liikuttaa oppilaita ja opiskelijoita entistä useampiin kohteisiin – Aurajokirannan lisäksi nyt myös Ruissalossa. åppi-sovellus sopii esimerkiksi historian, biologian, kuvataiteen ja kielten opetukseen niin peruskouluissa kuin toisen asteen oppilaitoksissakin. Tänä keväänä kohteita on jo yli 30.

Lataa ilmainen mobiilisovellus

Sisällöt löytyvät åppi-sovelluksen opastamissa pisteissä Aurajokirannassa ja Ruissalossa, ja jatkuvan sisällöntuotannon ansiosta kohteita on tänä keväänä jo yli 30.

– Alustan sisältöjä on alusta alkaen tuotettu opiskelijavoimin opettajien ohjauksessa. Opiskelijat ovat siis sekä sovelluksen käyttäjiä että sen sisällöntuottajia, tiivistää STEAM Turun lukiokoordinaattori Nina Brander.

Lähde retkelle Ruissaloon ja löydä 3D-erakkokuoriainen 

Kerttulin ICT-lukiolainen Anna Kuivala on tehnyt upean 3D-erakkokuoriaisen. Erakkokuoriainen on uhanalainen kovakuoriaislaji, jota esiintyy Suomessa vain Ruissalossa.

– Ruissalon-retkellä kannattaakin paitsi bongata uusia åppi-kohteita, myös pitää puhelimessa äänet päällä – tällöin voi nimittäin kuulla, mitä asiaa erakkokuoriaisella on, Brander vinkkaa.

3D-erakkokuoriaisen lisäksi Ruissalosta löytyy TSYKin lukion kuvataiteen opiskelijoiden tekemiä meren eläimiä ja dinosauruksia, jotka on sijoitettu Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan aikavaellusreitin yhteyteen.

Jatkuvaa sisällöntuotantoa

Sovelluksen sisällöt ovat turkulaisten lukio- ja korkeakouluopiskelijoiden itse tuottamia, ja siitä on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen versio. Ilmainen mobiilisovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa.

Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa turkulainen CTRL Reality Oy, ja sitä yhteiskehitetään Turun lukioiden kanssa. Jatkuvan sisällöntuotannon ansiosta åpin AR-alustalle saadaan tulevaisuudessakin lisää uutta sisältöä sekä uusia ideoita sovelluksen kehittämistyöhön.

Kuvassa åppi-kohteita Aurajokirannassa.