Taiteen talon avajaisia vietettiin lauantaina 14.5.2022 iloisissa tunnelmissa. Päivän aikana noin 3500 kävijää tutustui tiloihin ja nautti päivän monipuolisesta ohjelmasta. Lisää ohjelmaa on tarjolla pitkin kesää.

Taiteen talon kesä

Taiteen talossa on kesällä luvassa mm. lapsille muotoilukasvatuksen leirejä ja aikuisille kuvataiteenkursseja, pihatanssit, näyttelyjä sekä talon sisäpihalla Ilmiö-festivaali.

Kesän tapahtumakalenteria päivitetään sitä mukaa kun ohjelmaa varmistuu.

Pormestari Minna Arve tiivisti avajaispuheessaan monen Taiteen taloa ihastelleen avajaisvieraan ajatukset:

– Uskon, että Taiteen talosta kehkeytyy uusi maamerkki koko Turulle. Ja että se tekemisen palo, joka johti tähän päivään, jatkuu myös tulevaisuudessa ja vain vahvistuu entisestään, kun monen alan luovat osaajat ovat asettautuneet taloksi ja työskentelevät lähellä toisiaan.

Koko päivän kestäneessä Taiteen talon avajaistapahtumassa sekä Vallaton KUMOUS -taidefestivaaleilla kävijöitä riitti alusta loppuun saakka. Moni ihasteli väljiä ja valoisia tiloja sekä kiitteli, miten nopeasti asiat etenivät talon ostosta avajaisiin. Puheissa toistui myös hämmästys siitä, että aivan Turun ytimessä on tällainen helmi, jonka sisätilat ja piha olivat useimmille ennestään tuiki tuntemattomia.

Vilskettä ja vilinää

Päivän ohjelma oli onnistunut kokonaisuus erilaisia osallistumaan kannustavia sisältöjä, minkä ansiosta avajaisissa viihtyivät niin perheen pienimmät kuin suvun vanhimmatkin.

– Kävijät liikkuivat ensi kertaa vapaasti Taiteen talon eri tiloissa ja kerroksissa, jotka vapaan taidekentän toimijat ja taiteilijat räväyttivät täyteen elämää yhden päivän ja illan ajaksi. Moni talossa kulkenut törmäsi itselleen uusiin taidemuotoihin ja hyvä tunnelma houkutteli monet jäämään festivaaleille iltamyöhään saakka, iloitsivat Vallaton KUMOUS -festivaalin tuottajat Taru Tuomisto ja Aarni Koivisto.

– Oli mahtava nähdä talossa vilskettä ja vilinää, tätä on odotettu! Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän toimintaa, sanoo Taiteen talon tuottaja Anna-Maija Vaimala.

Taiteen talon avajaispuheen piti pormestari Minna Arve.
Turun filharmonisen orkesterin jousikvintetti sai ihastuneen vastaanoton.
Taiteilijat kutsuivat avajaisvieraat tutustumaan valoisiin työtiloihinsa.
Työtiloihin oli rakentunut pieniä näyttelyitä.
Monella kävijällä oli kädessään Kulttuurilupaus-ilmapallo tai rintapielessään lupauspinssi, jonka viestiin on helppo yhtyä: on Taiteen ja kulttuurin aika!

Kuvat: Jussi Virkkumaa