Suosittu vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikko kutsuu pikkuväkeä taide-elämysten pariin 30.5.-3.6.2022. Vauvaviikolla tapahtumia järjestetään Turun pääkirjastolla, Wäinö Aaltosen museossa sekä Kaupunginteatterissa. Viikon toiminta on suunniteltu 0–2-vuotiaille. Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia.

– Vauvaviikko on täynnä erilaisia ihania kulttuuriaktiviteetteja perheen pienimmille. Ohjelmassa on loruilua ja runoilua, vauvateatteria ja museotreffejä ja vaikka mitä muuta elämyksellistä kulttuurikylpyä koko perheelle. Viikon aikana päästään myös musisoimaan, osallistumaan Tanssitan vauvaa -hetkeen sekä Vauvasirkustyöpajoihin. Pihatreffeillä ihastellaan saippuakuplia, maalataan katuliiduilla ja taiteillaan graffitiseinää, innostaa lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen Turun vapaa-ajan palveluista.

Lorulaukkaa, Tanssitan vauvaa -hetki ja Toukkaset-vauvateatteriesitykset

Vauvojen runohetkiä vietetään pääkirjastolla joka päivä maanantaista perjantaihin vaihtuvilla teemoilla ja kaksikielisesti suomeksi ja ruotsiksi. Loruilemaan päästään myös perjantaina 3.6. Turun Kaupunginteatterilla klo 11.00 Vauvojen lorulaukassa, jossa kirmaillaan uusien ja vanhojen lorujen tahdissa. Tuokioissa vauvat ja vanhemmat voivat löytää yhteistä rytmiä tuttujen ja turvallisten lorujen kautta.

Yhteistä rytmiä haetaan myös Tanssitan vauvaa -tuokiossa maanantaina 30.5. klo 13.00, kun pääkirjaston Studiossa järjestetään tanssillinen ryhmäliikuntahetki. Tanssihetki on suunnattu 3–12 kk ikäisille vauvoille yhdessä vanhemman kanssa.

Vauvateatterin maailmaan päästään sukeltamaan perjantaina 3.6. pääkirjastolla Toukkaset-vauvateatteriesityksissä klo 14.00 ja 15.00. Esitys on Hämeenlinnan teatterin ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX:in yhdessä toteuttama kokonaisuus, joka kertoo toukan matkasta perhoseksi. Esitys on rauhallinen ja visuaalisesti runsas ja värikäs. Osa vauvoista ja vanhemmista pääsevät osallistumaan esitykseen perhosen toukkina ja muu vauvayleisö vanhempineen voi seurata esitystä yleisöpaikoilta.

Vauvasirkusta, museotreffejä ja vauvamuskaria

Wäinö Aaltosen museo avaa ovensa joka päivä keskiviikosta perjantaihin vauvojen museotreffejä varten klo 10.30 sekä 13.00. Museotreffeillä sukelletaan Antti Laitisen valoisaan, luontoteemaiseen näyttelyyn ja näyttelykierroksen päätteeksi työpajassa luodaan taidetta marjoilla ja soseilla maalaten.

Pääkirjastolla päästään joka päivä ottamaan osaa sirkustaiteilijoiden ohjaamaan Vauvasirkustyöpajaan klo 9.30. Työpajat soveltuvat 4–12 kuukauden ikäisille vauvoille, jotka osaavat jo kannatella päätään.  Mukaan tarvitse joustavat, liikkumiseen soveltuvat vaatteet ja oman jumppamaton, jos sellainen löytyy.

Vauvaviikko on täynnä monenlaista kulttuuritoimintaa ja tapahtumakalenterista löytyy varmasti jokaiselle vauvalle mieleistä ohjelmaa. Pääkirjastolla järjestetään myös vauvamuskari-tuokioita useana päivänä ja ulkoilmasta päästään nauttimaan kirjaston kesäpihalla torstaina pihatreffien merkeissä.

Tervetuloa nauttimaan kulttuuritarjonnasta yhdessä lapsesi kanssa!