Nyt ollaan Kujalla! Turun museokeskus avaa Luostarinmäen museon näyttelyuudistuksen herättämiä kysymyksiä ja pohdintoja podcastin voimin. Kujalla-podcastin ensimmäiset neljä jaksoa ilmestyvät 30.5.–2.6.

– Kaikkihan historiallinen tieto loppujen lopuksi on konstruktioita ja se sisältää aina olettamuksia, koska tietomme menneisyydestä ei koskaan ole täydellinen, toteaa Suomen historian professori Kirsi Vainio-Korhonen Turun museokeskuksen uudessa Kujalla-podcastissa.

Podcastin ensimmäisessä sarjassa käsitellään Luostarinmäen museon näyttelyuudistus kehittämishanketta. Sen neljässä jaksossa avataan museotyötä sekä näyttelyn rakentamista niin eettisistä, rakennustutkimuksellisesta kuin saavutettavuudenkin näkökulmasta. Haastateltavina on sekä näyttelyuudistuksen työryhmään kuuluvia museon työntekijöitä että ulkopuolisia asiantuntijoita.

Podcastin on toimittanut Turun AMK:n journalismiopiskelija Tiina ”Taiska” Rastiola. Rastiola tutki museopodcasteja ensin opinnäytetyössään ja toteutti podcastin yhdessä museokeskuksen kanssa osana harjoitteluaan.