Turun palvelukartta tuo näkyviin liikkumiseen ja viihtyvyyteen liittyviä palveluita sekä Turun kaupungilta että alueen muilta palveluntarjoajilta. Karttaan julkaistaan eri liikkumismuotoja hyödyttävää tietoa vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Tutustu Turun palvelukarttaan osoitteessa: palvelukartta.turku.fi

Ensimmäiseksi on tuotu näkyville Turun keskustan siltojen laskentapisteet, joista saadaan reaaliaikaista tietoa kävelijöistä, pyöräilijöistä ja autoista. Lisäksi palvelukartalta löytyy nyt myös pyöräpysäköintipaikkoja, seudullisia pyöräilyreittejä, kävelyreittejä, sähkö- ja kaasuautojen lataus- ja tankkauspisteet sekä liikkumisen palvelutarjoajien tarjontaa.

- Tietojen tuonti kartalle toteutetaan asteittain. Turun kaupungilla ja kaupungin yhteistyötahoilla on tarjottavana paljon asukkaita kiinnostavaa ja hyödyttävää dataa, joka vain odottaa esille tuomista. Seuraavaksi tulossa on mm. pysäköintiin ja sähköpotkulautoihin liittyvää tietoa, kertoo hankepäällikkö Stella Aaltonen.

Nyt näkyville on saatu vasta ensimmäinen versio liikkumisnäkymän tiedoista. Palvelua hiotaan sujuvammaksi ja lisää tietoja on tulossa, mutta jo tässä vaiheessa käyttäjiltä toivotaan palautetta uusista ominaisuuksista. Palautetta voi antaa palvelukartan Anna palautetta -kohdassa.

Avointa ja saavutettavaa

Turun palvelukartta on palvelu, jossa käyttäjä voi etsiä kaupungin ja nyt siis myös muiden tarjoamia palveluja erilaisten hakukriteerien avulla. Osoitteen avulla voi mm. etsiä lähellä olevia palveluja. Palvelukartalla on kiinnitetty erityistä huomiota tietojen saavutettavuuteen, ja monista kaupungin toimipisteistä on saatavilla myös esteettömyystiedot. Karttaa kehitetään yhdessä Helsingin kaupungin kanssa.

Palvelukartan sisältötuotanto tehdään avoimesti; periaatteena on tehdä tiedosta näkyvää kaikille. Avoin tieto hyödyttää kaikkia ja tukee tietoon perustuvien palvelujen kehittämistä.

Palvelukartan liikkumisnäkymä toteutetaan osana EU-komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittamaa Scale-Up-hanketta. Lisätietoa hankkeesta sivulta turku.fi/Scale-Up.