Haluatko järjestää katuesityksen? Tai varata paikan vaikkapa kirppistavaroiden, käsitöiden tai muiden tuotteiden myymistä varten? Tapahtumamatoilla saat käyttöösi palan kaupunkitilaa Rettiginrinteestä, Puutorilta tai Kristiinankadun kesäkadulta.

Käytä kaupunkiasi

  • Tapahtumamatot varataan Varaamo-palvelun kautta osoitteessa varaamo.turku.fi.
  • Varausten maksimimäärä on 3 varausta 2 viikon aikana.
  • Varaaminen on maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten.
  • Muunlaisista varauksista peritään yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä 20 €/koko päivä ja 10 €/puoli päivää.
  • Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä.

turku.fi/tapahtumamatot

#Tapahtumamatto #KäytäKaupunkiasi

Tiedustelut

lupavalmistelija
Kaisa Kauma-Laula
p: 050 558 9136
kaisa.kauma-laula@turku.fi

Tapahtumamatot ovat maahan värikkäin tunnistein teipattuja alueita, joita kaupunkilaiset, yritykset ja yhteisöt voivat varata käyttöönsä. Ensimmäiset matot tulivat Turkuun kesällä 2021 Rettiginrinteeseen ja Kristiinankadun kesäkadulle. Nyt myös Puutori on saanut omansa.

Puutorin Tapahtumamatto otettiin käyttöön 6.6. ja kesäkadun maton kausi alkaa 1.7.2022. Rettiginrinteen Tapahtumamatto on ollut vuokrattavissa koko ajan viime kesästä lähtien.

Puutorin Tapahtumamatto sijaitsee Brahenkadun puolella toria, Laari Lähiruokapisteen vieressä. Heinäkuussa alueelle tuodaan myös Innogreenin viherpysäkki, joka mahdollistaa viihtyisän oleilun viherseinäkkeen suojassa. Pysäkki muodostuu penkeistä, kasviseinästä, pelipöydästä sekä liitutaulusta, johon kuka tahansa saa piirtää ja jättää tervehdyksensä.

- Kaupunkilaisille suunnatussa Aninkaisten alueen kyselyssä Puutorista toivottiin nykyistä vehreämpää. Tapahtumamatolla ja väliaikaisella viherpysäkillä Puutorista pyritään tekemään houkuttelevampi ja viihtyisämpi jo tänä kesänä, kertoo Turun kaupungin maisema-arkkitehti Marie Nyman.

Esiintyjille ja yhdistyksille maksuton

Puutorin ja Rettiginrinteen Tapahtumamatot ovat käytössä ympäri vuoden, Kristiinankadun matto 1.7.–31.8.2022. Maton voi varata koko päiväksi klo 10–22, päivävuoroksi klo 10–16 tai iltavuoroksi klo 16–22.

Kai Kuutamo Show Kristiinankadun Tapahtumamatolla kesällä 2021.

Tapahtumamatot varataan Varaamo-palvelun kautta. Varaaminen on aina maksutonta yleishyödyllisille yhdistyksille sekä kaikille esitystoimintaa varten. Muunlaisista varauksista peritään maksu yrityksiltä sekä yksityishenkilöiltä. Koko päivän vuokra on 20 € ja puoli päivää 10 €.

Oma tapahtuma kannattaa merkitä Turun seudun tapahtumakalenteriin, josta kiinnostuneet voivat sen löytää. Lisäämällä asiasanaksi Tapahtumamatot, tapahtuma näkyy mattojen tapahtumalistauksessa.

Tapahtumamattojen idea on lähtöisin Sytytä Turku -kehittämiskilpailusta. Tavoitteena on mahdollistaa kaupunkitilojen, kuten katujen ja puistojen käyttöönotto matalalla kynnyksellä. Tätä varten luodaan Käytä kaupunkiasi -konsepti, jota testataan Tapahtumamatoilla. Idean on kehittänyt arkkitehti Katia Salo.