Turun keskustassa sijaitsevaan Runeberginpuistoon rakennetaan kesän 2022 ajaksi väliaikainen pop up -leikkipuisto. Noin 570 neliömetrin kokoinen leikkipuistoalue on suunniteltu leikkiin, oleskeluun ja viihtymiseen.

Alueelle sijoitetaan puistokalusteita ja leikkivälineitä, kuten penkkejä ja kesäkukkaistutuksia sekä jousikeinut. Osa kohteeseen sijoitettavista leikkivälineistä hankitaan uusina.

Lisäksi leikkialueelle on suunniteltu noin 90 metrin pituinen keppihevosrata, jonka toteuttamiseen idea on saatu Turun kaupungin osallistavasta budjetista.

Aluetta kiertävään aitaan kiinnitetään värikkäitä kankaita, joiden kuosit ovat lasten suunnittelemia. Kankaat sekä suojaavat, että tuovat väriä ja iloa alueelle.

Leikkipaikan rakentaminen edellyttää nykyisen nurmikon osittaista poistamista ja leikkipaikan päällysrakennekerrosten rakentamista. Pop up -leikkipaikan lopettamisen yhteydessä leikkivälineet ja muut kalusteet sekä rakennekerrokset poistetaan ja alue ennallistetaan nykyiselleen. Syksyllä arvioidaan, jatketaanko pop up -leikkipuistoa seuraavana kesänä.