Turun kaupunginkirjaston kesän lukuhaasteet haastavat lapset ja nuoret lukemaan. Molemmat lukuhaasteet kestävät elokuun loppuun saakka.

Lasten Kirjakaupunki-lukuhaasteen voi suorittaa kahdella tavalla. Hylly-taso suoritetaan lukemalla kolme kirjaa. Kirjat voi myös kuunnella äänikirjoina tai jonkun toisen lukemana. Kirjasto-taso suoritetaan lukemalla kahdeksan kirjaa, jotka ovat kaikki eri genreistä. Yhden genren voi vaihtaa vapaavalintaiseen kirjaan.

Oman osallistumislomakkeen voit noutaa kirjastosta. Lomakkeesta löydät peliohjeiden lisäksi erilaisia kirjavinkkejä pienille ja isoille lukijoille. Mukana lukuhaasteessa on pääkirjaston lastenosasto Saagan lisäksi osa lähikirjastoista.

Nuorten kesäkamppis Beats for Reads kutsuu luomaan kirjoille soittolistoja. Tarkoituksena on valita kirjaan sopiva kappale tai useampia kappaleita. Pääkirjaston nuorten alue Stoorista saat lapun, johon voit kirjoittaa lukemasi kirjan nimen ja soittolistan kappaleet. Voit kysyä myös omaa kirjastoasi mukaan kamppikseen.

Kesän päätteeksi arvotaan palkintoja kumman tahansa lukuhaasteen suorittaneiden kesken! Muista kirjoittaa osallistumislappuun myös yhteystietosi, jos haluat osallistua arvontaan.